Първите леопардчета, родени в плен в Перу, се катерят по

...
Първите леопардчета, родени в плен в Перу, се катерят по
Коментари Харесай

Първите леопардчета, родени в плен в Перу, се катерят по дърветата и поздравяват посетителите в зоологическа градина в Лима

Първите леопардчета, родени в плен в Перу, се катерят по дърветата и поздравяват посетителите, до момента в който вършат своя дебют в локална зоологическа градина

От The Associated Press, 4 октомври 2023 година, 18:20 ч. Мексико.

" Въз основа на концепцията за опазване на доста типове и насърчавайки съответно, следено размножаване, ние взехме решение да дадем опция на една млада двойка да има поколение “, сподели Джована Йепез, помощник-мениджър по зоология в зоологическата градина Parque de las Leyendas.

Докато посетителите се възхищаваха на типа на дребните, като че ли бяха сладки котенца, женското малко, търсейки брат си, стартира да хапе крайници на един от техните гледачи. Но нейната младост — и неналичието на умеене — й попречи да реализира задачата си.

Новородените към момента нямат име. Зоологическата градина възнамерява да организира съревнование, с цел да може публиката да реши какво да обадете им се.

Леопардите Panthera pardus — типовете новородени — са класифицирани като уязвими типове в аления лист на Международния съюз за запазване на природата. Четирите са единствените леопарди, за които е известно, че живеят в Перу.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР