Първите коли с технологии на интернет компанията излизат през 2021

...
Първите коли с технологии на интернет компанията излизат през 2021
Коментари Харесай

GM залага на Google в автомобилите си

Първите коли с технологии на интернет компанията излизат през 2021 година

GM ще вгради Гугъл технологии в информационно-развлекателните системи на всичките си транспортни средства (снимка: General Motors / Cadillac)

Автомобилният колос General Motors ще употребява технологии на Гугъл за навигация, гласово ръководство и други функционалности на инфотейнмънт системата в своите транспортни средства, започвайки от 2021 година, съобщи Ройтерс, наблягайки, че това е победа за Alphabet в конкуренцията с Amazon.

GM съобщи, че ще предлага Гугъл Assistant, Гугъл Maps и други приложения, налични посредством Гугъл Play, във всичките си марки коли отвън Китай, който е най-големият обединен пазар на американската компания. Първите транспортни средства с вградени Гугъл технологии за развлечения ще се появят през 2021 година

По-рано Гугъл реализира покупко-продажби за вграждане на информационно-развлекателни технологии в колите на Renault-Nissan-Mitsubishi и Volvo Cars, благосъстоятелност на китайската Zhejiang Geely Holding Group. В същото време Amazon се пробва да убеди производителите на коли за вградят гласовия помощник Alexa в техните транспортни средства.

Години наред GM и други автомобилни производители насилствено споделяха пространството на таблото си с Гугъл, Apple и останалите софтуерни компании. Автомобилните производители се опасяват да не изгубят надзор над скъпите данни на клиентите и да не бъдат засенчени от огромните имена в Силициевата котловина.
още по тематиката
Те обаче са принудени да създадат това от самите консуматори. Свързването на смарт телефони и приложения към автомобила може да е неловко преживяване, заради неприятната технология на производителите, само че съществуването на функционалност, вградена от интернет колосите, основава по-плавно преживяване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР