Първите избори в "ерата на Тръмп" се провеждат тази седмица

...
Първите избори в "ерата на Тръмп" се провеждат тази седмица
Коментари Харесай

Тръмп определи междинните избори в САЩ като референдум за неговото управление

Първите избори в "ерата на Тръмп " се организират тази седмица в Съединени американски щати. Всичките 435 места в Американския Конгрес и 35 в Сената са подложени на гласоподаване, наред с избора на съвсем 40 губернатори. Как ще бъде разпределен салдото във властта, ще стане ясно на 6 ноември.

Междинните избори в Съединени американски щати са този вторник и макар, че те не засягат директно президентството, самият Доналд Тръмп ги дефинира като "референдум за неговото ръководство ". Ако демократите завоюват надзор над Камарата, те биха могли да провалят законодателната стратегия на Тръмп през идващите две години.

Изборите ще са показателни за това по какъв начин се възприемат политиките в епохата на Тръмп, когато разделянето измежду гласоподавателите е все по-осезаемо.

Избирателят на републиканците е определян като бял, на по-голяма възраст и най-вече от мъжки пол, с високо обучение. Демократите печелят повече измежду дамите, хората в младежка възраст и от друга от бялата раса. Те по-рядко са експерти, приключили лицей.

Политическите анализатори са на мнение, че в случай че се сменят силите в главните институции след вота във вторник, това би могло да промени политиката на Съединени американски щати за генерации напред.

Демократите се надяват да вкарат рекорден брой дами в Конгреса, да имат повече представители от хората с друга полова и религиозна ориентировка, в това число мюсюлмани, а президентът залага на по-строгите ограничения против противозаконната имиграция, като изпрати повече от 5 000 бойци на границата за да спре наближаващата каравана, цялостна с мигриращи хора от Южна Америка.

До деня на изборите и двете страни се чака да са похарчили повече от 5 милиарда $ за акциите си, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР