Първите избори, които ни предстоят, са парламентарните през март 2021

...
Първите избори, които ни предстоят, са парламентарните през март 2021
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Местните избори се произведоха на много добро ниво

" Първите избори, които ни предстоят, са парламентарните през март 2021 година При тях се вършат два избора – има партия, има и преференция за съответната листа. Там машинното гласоподаване сме го виждали. Моето безпокойство беше да не въведем просветително – компютърен ценз. Ако се направи хубава акция и всички се научат – дано да опитаме ", разяснява проф. Михаил Константинов – ръководител на Съвета на шефовете на Информационно обслужване, в предаването " Тази заран ".

Вчера президентът Румен Радев организира среща с представители на ЦИК, политолози и социолози, с цел да се обсъдят изборните правила. Държавният глава прикани да се употребява машинното гласоподаване като метод да се избегне казусът с недействителните бюлетини.
Президентът: Спасението от невалидните бюлетини е в машинното гласоподаване Според президента мъчно ще се отстрани и казусът с корпоративния и купения избор
Местните избори, които минаха, се създадоха на доста положително равнище, жалбите и недоволствата са два пъти по-малко спрямо предходни избори, разгласи обаче проф. Михаил Константинов.

По думите преди всичко би трябвало да се разбере за какво са се получили недействителните гласове при общинските съветници, с цел да се предложат ограничения против това.

За решението партийната дотация да бъде 8 лв., проф. Константинов разяснява, че когато в началото е въведена дотацията, тя е била 1% от минималната заплата. Според него и в този момент би трябвало да бъде по този начин, а не да се вземат конюнктурни решения. " Това е 6 лв., също така има логичност ", безапелационен беше той.
Ерджан Ебатин: Договорка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия направи партийната дотация 8 лева От Движение за права и свободи още веднъж подчертаваха, че гласуването не е било съгласно разпоредбите
По думите му това е решение, взето от две парламентарни групи, които явно са се споразумели. Точно това обаче не оказа помощ за повишение на тяхната известност, по-скоро имаше отрицателен резултат, сподели още той.

Политиците би трябвало да бъдат деликатни, те постоянно са на косъм от злополука, означи проф. Константинов, само че уточни, че съгласно него предварително парламентарни избори няма да има.
" Маркет Линкс ": На политическата сцена се появява нов състезател Президентството остава институцията с най-голямо доверие
Основната опозиционна мощ занапред ще взема решение вътрешни проблеми, означи той. Българската история познава включването и на нови политически играчи, само че те стоят по един – два сезона и изчезват, разяснява още професорът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР