Първите имащи право на втора пенсия да имат право на

...
Първите имащи право на втора пенсия да имат право на
Коментари Харесай

Деница Сачева с горещи подробности около втората пенсия

Първите имащи право на втора пенсия да имат право на гратисен интервал, с цел да трансферират средствата от втората си пенсия от частните фондове към Национален осигурителен институт.

Това е опция, която няма да ощети 200 хиляди дами от първата кохорта и в същото време е вид за справяне с казуса – дребното насъбрани средства в самостоятелните партиди, това съобщи пред „ Монитор “ общественият министър Деница Сачева.

Обрат! Отлагат вторите пенсии?

Така първите пенсионери с "втора пенсия ", които са пропуснали 5-ет годишния период, с цел да се трансферират към Национален осигурителен институт, ще могат да го създадат, разсни още обществения министър.

Този вид за смяна в Кодекса на обществено обезпечаване се разисква в Комисия на общественото министерство, частните фондове, КФН и синдикатите, обявиха от общественото ведомството.

Това е едно от предложенията и настояванията на синдикатите, а задачата е да няма ощетени хора. Дали ще бъде признато, ще стане ясно през февруари, когато работната група ще излезе с съответни решения за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, касаещи втория дирек на пенсионната система, изясни още министър Сачева.

През 2021 година би трябвало да стартира изплащането на първите групи, които ще получават с изключение на пенсия от Национален осигурителен институт и втора – от частните пенсионни фондове.

Анализи демонстрираха, че тези хора ще бъдат ощетени, тъй като нямат задоволително насъбрани средства в самостоятелните си партиди и надлежно, първите пенсионери, които би трябвало да получават по новия модел, няма да имат задоволително пари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР