Първите финансови трудности на Елена Симоне не са били предизвикани

...
Първите финансови трудности на Елена Симоне не са били предизвикани
Коментари Харесай

Пандемията разкрива уязвимостта на новите бедни в Италия

Първите финансови компликации на Елена Симоне не са били провокирани от коронавирусната пандемия. Четирийсет и девет годишната самотна майка е останала без работа, когато международната финансова рецесия от 2008 година удря Италия и от този момент по този начин и не съумява дефинитивно да се върне на трудовия пазар, а си намира няколко не доста влиятелни работни места, които ѝ разрешавали да устоя себе си и най-малкото от трите ѝ деца.

Всичко това се е трансформирало пред пролетта с налагането на първата карантина против КОВИД-19 в Италия.

Когато учебните заведения затворили, Симоне е изгубила работата си в столовата. Престанала и да чисти по домовете. Въпреки че други се върнали на работа, когато завършила карантината, Симоне останала безработна.

" Имаше интервал, когато ядях единствено моркови ", спомня си тя, седнала в кухнята си, украсена с цветни плюшени играчки във формата на зеленчуци.

За първи път в живота си Симоне имала потребност от помощ, с цел да постави нещо на масата. По рекомендация на собствен другар се записала за достъп до питателните магазини на католическата благотворителна организация " Каритас ". Ще може да ги употребява до края на януари и се надява до тогава да няма към този момент потребност от тази щедрост, с цел да " отстъпи място на други, които са по-нуждаещи се от нея ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР