Първите европейци са живели заедно с неандерталците преди 45 000

...
Първите европейци са живели заедно с неандерталците преди 45 000
Коментари Харесай

Първите европейци са „живели заедно с неандерталците преди 45 000 години“, твърдят учени

Първите европейци са живели дружно с неандерталците преди 45 000 години, разкри ново проучване. Установено е също, че нашите предшественици са яли северни елени, вълнисти носорози и конско месо, с цел да оцелеят, до момента в който са се криели от мразовития климат в пещери, нормално населявани от мечки и хиени, споделят учени.

Пристигането на Хомо сапиенс в студения север географски ширини се е случило няколко хиляди години преди неандерталците да изчезнат в югозападна Европа, съгласно техните открития. Генетичният разбор на костни фрагменти, открити на археологически обект в Германия, демонстрира изрично, че актуалните хора - Хомо сапиенс - към този момент са достигнали Северна Европа преди 45 000 години, припокривайки се с неандерталците в продължение на няколко хиляди години, преди последните да изчезнат.

Констатациите откриват, че мястото покрай град Ранис, което е известно със своите тънко олющени каменни остриета с форма на листа, е измежду най-старите доказани места на модерна човешка ку...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР