Първите две сили в парламента - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, са

...
Първите две сили в парламента - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, са
Коментари Харесай

Кирил Петков :ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат напредък

Първите две сили в Народното събрание - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, са постигнали прогрес във връзка с бюджета и съгласувани кандидатури за регулатори и регионални шефове. Това коментира Кирил Петков след траялата към 40 минути среща в стаята на ГЕРБ сред него, Асен Василев и Бойко Борисов.

" Това, което се случи, е, че имаме прогрес. И тази заран, когато се говореше за бюджета, че имаме общи визии за влизане в Еврозоната, а настрана говорихме за регулаторите и за регионалните шефове, и да покажем образец по какъв начин регионалните шефове могат да стартират в София и Пловдив, хора, които са специалисти, и да покажем, че това е методът да действаме и за другите области ", съобщи Петков.

Сходен бил процесът по желание на шефове на регулаторите, продължи той.

" Днес ще изслушаме г-н Радев за Българска народна банка, ще дадем опция на всички наши депутати да питат въпроси, с цел да сме сигурни, че целите са общи и че Еврозоната ще бъде огромен приоритет. Така че този развой започва да се движи. "

 
Попитан по какъв начин приема кандидатурата на някогашният ръководител на 44-тото Народно събрание от ГЕРБ Димитър Главчев за началник на Сметната палата, Петков бе колеблив:

" Хубавото е, че другите депутати имат експертност по другите тематики, тъй че ще могат всеки един от депутатите, които са експерти, профилирани по точния регулатор, да си попитат всички свои въпроси. Това ще бъде за всеки един човек занапред нататък. "

 
Очакванията са в края на годината инфлацията да се намали до 5,6 %
ГЕРБ ще имат по-голяма тежест, т.е. - председателски места в парламентарните комисии, удостовери витаещият слух от парламентарните коридори някогашният министър председател.

" Ние сме декларирали, че от наша позиция разбираме, че когато има, когато тежестта в Министерски съвет е повече на " Продължаваме промяната ", тежестта в комисиите би трябвало да е повече на ГЕРБ. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР