Първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват

...
Първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват
Коментари Харесай

Новите електробуси тръгват по линия №12 в Благоевград от понеделник

Първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват с тях гратис

Новосъздадената линия №12 от градския превоз стартира да действа от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи неотдавна и е с маршрут кв. „ Грамада “ - кв. „ Плажа “ - кв. „ Грамада “.

Чрез нея се основава улеснение за жителите, защото през горепосочените квартали досега не минаваше градски превоз. В допълнение на това, транспортните средства са с нулеви въглеродни излъчвания ще допринесат за по-чиста околна среда.

Маршрутът на линията разрешава на жителите на обхванатите квартали да доближават до всяка централна точка на града в границите на по-малко от 15 минути. Осигурява се и опция за прехвърляне на други от главните линии, част от публичния превоз.

За интервала от 16.10.2023 до 31.10.2023 година линията ще се извършва всекидневно и регулярно от 6.50 ч. заран до 21.00 ч. вечер, като пасажерите ще имат опция да употребяват услугите на линията изцяло гратис.

От 01.11.2023г. линията ще се извършва всекидневно от 5.50ч. заран до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде както и на останалите линии – 1.20 лв..

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР