Първите две състезания от сезон 2023 във Формула 1 се

...
Първите две състезания от сезон 2023 във Формула 1 се
Коментари Харесай

Ферари няма да прави Б-версия на SF-23

Първите две надпревари от сезон 2023 във Формула 1 се оказаха по-тежки от предстоящото за водачите на Ферари, които към момента не са се качвали на подиума. Карлос Сайнц има четвърто и шесто място, а Шарл Леклер отпадна в Бахрейн и в Саудитска Арабия финишира 7-и.

В Джеда от отбора не разясниха дали Ферари възнамерява толкоз съществени промени по новия автомобил SF-23, че те да го трансфорат в Б-версия на колата, почнала сезона.

Според Франко Нунес от италианската версия на Motorsport.com таванът на бюджетите не разрешава основаването на Б-версия на болидите във Формула 1. Той съобщи, че чака идващият автомобил на Скудерията да употребява същата философия, вложена в новата кола на Ред Бул RB19, с която отборът безапелационно взе две двойни победи в първите два старта тази година.
 Леклер още веднъж предизвести Ферари Леклер още веднъж предизвести Ферари
Новият автомобил на Ферари се оказа по-бавен и от проблематичния W14 на Мерцедес, който чака първите си съществени усъвършенствания за надпреварата на “Имола ” и най-вероятно и той ще замязя на доколкото е допустимо на RB19.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР