Първите две инициативи, на които ще е домакин новият Общински

...
Първите две инициативи, на които ще е домакин новият Общински
Коментари Харесай

Творчески работилници отварят врати в Туристически информационен център – Котел

Първите две начинания, на които ще е хазаин новият Общински туристически информативен център в Котел ще се състоят на 30 септември /събота/ и на 15 октомври /неделя/. Те са обединени под името „ Творчески работилници “ и включват презентации и демонстрации на неповторимите за Котел къдряви тиганици, както и уърк шоп по разработване на красиви бижута от мъниста и изплитане на терлици, присъщи единствено за яблановския край. Кулминацията на креативния уърк шоп ще приключи с изработката на домашно прясно сирене.

Събитията се реализират с поддръжката на локалната инициативна група „ Котел-Сунгурларе-Върбица “ и са особено проведени за жителите и гостите на Котел.

Очаква ви:

Септември: 30. 09. 2023 година / събота/

11:00 часа – Котленски тиганици

Тези от Вас, които са пропуснали да надникнат в света на къдрявите тиганици, могат да го създадат дружно с нас в туристически информативен център-Котел.

Октомври: 15.10 2023 година

11:00 час – Творчеството на село Ябланово

Демонстрация по изработването на красиви бижута от мъниста и изплитане на терлици, присъщи за яблановския край. Кулминацията на креативния уърк шоп ще приключи с изработката на домашно прясно сирене.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР