Съобвиняемите на Тръмп започват да се предават в затвора на окръг Фултън

...
Първите двама от съобвиняемите на президента Доналд Тръмп се предадоха
Коментари Харесай

Първите двама от съобвиняемите на президента Доналд Тръмп се предадоха в затвора на окръг Фултън във вторник, задавайки тона за това как ще бъдат обработени обвиняемите и как ще се развие делото.

Джон Ийстман, десен адвокат, който съветваше Тръмп за заговори за осуетяване на сертифицирането на резултатите от изборите през 2020 г. в Конгреса, се предаде в затвора във вторник, малко след Скот Хол, служител под гаранция в Атланта.

Те бяха подписали споразумение за облигации с окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис в понеделник. Хол получи идентификационен номер на затворник и беше освободен, след като прекара около час в затвора във вторник.

АТЛАНТА, ГРУЗИЯ - 16 АВГУСТ: Външен изглед на затвора на окръг Фултън на 16 август 2023 г. в Атланта, Джорджия. Бившият президент Доналд Тръмп и 18 други, изправени пред обвинения в престъпление в обвинителния акт, свързани с манипулиране на изборите през 2020 г. в Джорджия, получиха нареждане да се предадат до 25 август. (Снимка от Меган Варнър/Гети изображения) АТЛАНТА, ГРУЗИЯ - 16 АВГУСТ: Външен изглед на затвора на окръг Фултън на 16 август 2023 г. в Атланта, Джорджия. Бившият президент Доналд Тръмп и 18 други, изправени пред обвинения в престъпления в обвинителния акт, свързани с манипулиране на изборите през 2020 г. в Джорджия, получиха нареждане да се предадат до 25 август. (Снимка от Меган Варнър/Гети изображения) Меган Варнър/Гети изображения

Уилис обвини Тръмп и 18 други обвиняеми в участие в схеми за намеса в изборните резултати в Джорджия.

Очаква се всичките 19 обвиняеми да се предадат преди крайния срок в петък, определен от Уилис, когато тя разкри широкообхватното обвинение миналата седмица за опитите да отмени изборната загуба на Тръмп през 2020 г. от Джо Байдън.

Тръмп, който се съгласи на гаранция от 200 000 долара в понеделник, каза, че планира да се предаде в четвъртък. Неговите адвокати се срещнаха с офиса на окръжната прокуратура в понеделник, преди пакетът с облигации да бъде финализиран.

Ийстман разработи и популяризира план от шест стъпки за Пенс да отмени изборната победа на Байдън, докато председателства сертифицирането на Избирателната колегия на 6 януари. Той също така призова законодателите на щата Джорджия да назначат фалшиви избиратели на Републиканската партия, които да заменят легитимните избиратели на Демократическата партия. Двупартийна група правни учени заявиха, че схемите на Eastman са противоконституционни.

 Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен оратор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Мелиса Сю Геритс/Гети изображения

Ийстман също беше посочен, макар и не изрично по име, като необвинен съзаговорник в делото за подривна дейност на специалния прокурор Джак Смит срещу Тръмп.

„Днес съм тук, за да се предам на обвинителен акт, който никога не е трябвало да бъде повдиган“, каза Ийстман в изявление във вторник. „Това представлява пресичане на Рубикон за нашата страна, което намесва фундаменталното право на Първата поправка да се обърнете към правителството за отстраняване на оплакванията.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР