„Първите доставки с медицински стоки на хуманитарната организация „Лекари без

...
„Първите доставки с медицински стоки на хуманитарната организация „Лекари без
Коментари Харесай

Лекари без граници достави хуманитарна помощ в Киев, формират се екипи от хирурзи

„ Първите доставки с медицински артикули на филантропичната организация „ Лекари без граници “ (MSF) дойдоха в Киев с товарен трен и бяха предоставени на Министерството на здравеопазването, което стартира да ги разпределя за лечебните заведения в страната “, заяви координаторът за незабавни обстановки на организацията Кристофър Стоукс, представен от пресслужбата на MSF. По думите му, решаваща е била помощта на украинските железници, а украинските лечебни заведения са в остра потребност от бързи доставки.

„ Тук може да сме в конкуренция с времето – нямаме сигурност какъв брой дълго ще остане вероятен достъпът с трен до Киев. Избрахме да използваме опцията за превозване с трен заради съображения за скорост и огромния размер на пратките “, добавя Кристофър Строукс. Той прецизира, че консумативите са подбрани за лекуване на контузии, типични за военни условия – това са хирургически комплекти, комплекти за контузии и съществени консумативи за интензивни и незабавни отделения и операционни зали.

До момента са изпратени 40 куб. метра принадлежности, съоръжение, медикаменти и хирургични консумативи. Броят на ранените нараства, а наличните количества бързо понижават. Все по-спешни поръчки за медицински консумативи идват от доста лечебни заведения и здравни заведения в по-засегнатите от войната елементи на Украйна, излиза наяве от думите му.

MSF ще търси способи да подари това, което е належащо, там, където е належащо. Още доставки ще идват в Украйна от интернационалните точки за доставка през идващите дни, с цел да могат повече медицински заведения да бъдат наново снабдени, добавя той.

„ В Украйна стартират да идват медицински екипи на MSF с опит в работата при условия на спор, те идват от Молдова, Унгария и Полша. Изпращането на хирургични екипи, които да правят практическа здравна работа на място ще бъде предизвикателство, само че ние интензивно обсъждаме по какъв начин можем да бъдем потребни “, споделя още Строукс. По думите му това са първите стъпки на MSF във военновременни условия в Украйна, а екипът от медици се усилва бързо.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР