Първите дипломати на Вишеградската група се срещат днес в Будапеща

...
Първите дипломати на Вишеградската група се срещат днес в Будапеща
Коментари Харесай

Първите дипломати на Вишеградската група се срещат в Будапеща със страните от Западните Балкани

Първите дипломати на Вишеградската група се срещат през днешния ден в Будапеща със страните от  Западните Балкани. Акцент в разговорите  ще бъдат опциите да се форсира процесът на  разширението на Европейския съюз. За срещата в Будапеща е и българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева
Първите дипломати на Вишеградската група, Естония в качеството й на ръководител на съвета на Европейски Съюз, България, Румъния, Словения и Босна  и Херцеговина ще обсъдят съответни образци по тази причина по какъв начин би могъл да се развива самостоятелният развой на присъединение на страните от района. 
Срещата се провежда в границите на унгарското председателство на Вишеградската четворка. Форумът в Будапеща бе предшестван от среща на министрите на външните работи от страните от източния фланг на НАТО, където бе изразена поддръжка за евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани. Именно  това е и външнополитическият приоритет на българското държавно управление и идното ни председателство на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР