Първите дипломати на Франция и САЩпризоваха днес в Париж всички

...
Първите дипломати на Франция и САЩпризоваха днес в Париж всички
Коментари Харесай

Реакции на световните лидери след ескалацията на напрежението между Израел и Хизбула

Първите дипломати на Франция и Съединени американски щати приканиха през днешния ден в Париж всички заинтригувани страни " за деескалация в Близкия изток “, като обявиха, че са „ мощно обезпокоени “ в миг, когато офанзивите, ориентирани против Хизбула в Ливан и приписвани на Израел, ускоряват опасенията за пълномащабна война в района, съобщи Франс прес.



фотография: Българска телеграфна агенция

„ Координираме напъните си, с цел да предадем обръщение за деескалация “, съобщи френският външен министър Стефан Сежурне.

„ Не желаеме да виждаме ескалация от която и да е страна, която би усложнила още повече обстановката “, посочи американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Двамата подчертаха нуждата от намиране на дипломатическо решение на необявената война на израелско-ливанската граница.

„ Съществува действителен проблем, който би трябвало да бъде решен във връзка с Северен Израел и Южен Ливан “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати, а френският външен министър уточни, че:

„ Ливан няма да се възвърне от една тотална война “.



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има вяра, че към момента може да се реализира дипломатическо решение на ескалиращото напрежение сред Израел и Хизбула след поредицата от бомбени атентати с пейджъри и уоки-токита, съобщи неговата говорителка.

„ Той има вяра, че това е постижимо “, съобщи на брифинг прессекретарят Карин Жан-Пиер.

„ Президентът продължава да има вяра, че би трябвало да бъдем оптимисти и че дипломатическото решение е най-хубавият метод “.



фотография: Българска телеграфна агенция

Британският външен министър Дейвид Лами изрази през днешния ден пред ливанския министър председател Наджиб Микати " надълбоко безпокойствие " във връзка възходящото напрежение в Ливан, откакто офанзивите против " Хизбула " ускориха опасенията от пълномащабна война в района, съобщи Франс прес. Лами още веднъж прикани английските жители да изоставен Ливан с аргумента, че " обстановката може бързо да се утежни ".

Хизбула упрекна Израел за смъртоносните детонации на информационни устройства, употребявани от ливанското шиитско придвижване.



Френският президент прикани за въздържаност в Ливан след вълната от гърмежи на информационни устройства. Еманюел Макрон организира през днешния ден телефонни диалози с висши политически и военни водачи от Ливан, както и обособен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Ройтерс, като се базира на Елисейския замък. Според изказването Макрон е отправил апел за въздържаност след вълната от гърмежи на информационни устройства в Ливан.

Френският президент е изискал от ливанските водачи да предадат послания на локалните групировки, в това число " Хизбула ", с цел да се избегне по-нататъшна ескалация, добави Елисейският замък на фона на опасенията от разширение на войната в района.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР