Първите диаманти са били открити в Индия преди хиляди години.

...
Първите диаманти са били открити в Индия преди хиляди години.
Коментари Харесай

Къде е открит първият диамант в света

Първите диаманти са били открити в Индия преди хиляди години. По нова време страната е била основният източник на скъпоценните камъни, а антични индийски текстове загатват диаманти още от 4 век пр.Хр. Историческият връх за най-ранното разкриване на елмаз се отнася до индийския район Голконда в щата Андра Прадеш, написа Smithsonian Magazine.

Въпросният район е бил прочут с благосъстоянието си от диаманти още през 4-ти век пр.Хр., а в Голконда е бил открит и един от най-известните диаманти в света. Той се споделя Кохинор. Скъпоценният камък е една от най-ценните находки в историята, има богата история и е бил притежаван от разнообразни владетели през вековете. Според легендата е бил открит в река Годавари и е бил прочут като " Кох-и-Нур ", което в превод от хинди значи " Планина на светлината ".
 Откриха най-древния елмаз в света
Откриха най-древния елмаз в света

Скъпоценният камък се намира в Русия

През историята си, Кохинор е прекосявал през доста хора. През 14 век диамантът е дошъл в Делхи, където е бил владеене на доста султани и императори на Могулската империя. През 17 век, Могулският император Шах Джахан, прочут с построяването на Тадж Махал, е придобил Кохинор и го сложил в своят щемпел. През 19 век, след завладяването на Индия от страна на британците, диамантът е отвеян във Англия и е предаден на английската корона. Той е бил обработен и подложен в кралската корона на королевата майка, кралица Мери.

В момента Кохинор е изложен в Лондонския Тауър и е част от английските кралски съкровища. Диамантът, прочут със своята историческа и културна стойност, е изложен единствено като обект на разглеждане.

През средновековието, диамантите от Индия се популяризират по комерсиалните пътища и доближават разнообразни елементи на света. През 18-ти век, откритието на богати залежи в Бразилия трансформира ландшафта на диамантния пазар. Впоследствие, находищата в Южна Африка през 19 век трансформират страната в главен международен снабдител на скъпоценни камъни.
 Възходът на De Beers, която повече от век управлява международния рандеман на диаманти
Възходът на компанията, която повече от век управлява международния рандеман на диаманти

Диамантите стават знак на любовта с помощта на тази компания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР