Първите деца, преминали обучение в Занаятчийско училище за деца в

...
Първите деца, преминали обучение в Занаятчийско училище за деца в
Коментари Харесай

„Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив 2021” с пъстра и красива изложба

Първите деца, минали образование в „ Занаятчийско учебно заведение за деца в Старинен Пловдив 2021 ” откриха пъстра и красива галерия с благотворителна идея. Красивите произведения на надарени пловдивски деца от първия випуск, минали образование в „ Занаятчийско учебно заведение за деца в Старинен Пловдив ” – 2021, са подредени в Галерия „ Занаяти ” на Регионална занаятчийска камара-Пловдив на ул. “Д-р Вълкович “ № 3,етаж I.  
В плана на отдел „ Култура, археология и културно завещание ” на община Пловдив в партньорство с Регионална занаятчийска камара, финансиран от Министерство на културата, е планувано всеки стадий от образованието да приключва с галерия. Участниците и уредниците взеха решение, тази първа галерия не просто да покаже сръчните ръце, хубостта на занаятите и творчеството на пловдивските деца, само че и да бъде подчинена на благородна идея и събраните средства от продажбата на предметите да бъдат дарени за създаване на Клиника по педиатрия в Пловдив.  
 Община Пловдив: Решението да бъде свален спектакълът Аз, досадникът е на уредниците Община Пловдив: Решението да бъде свален спектакълът " Аз, досадникът " е на уредниците
Промяната на наемите на общински зали е допустима единствено след решение на Общинския съвет. Такова решение за понижаване не е вземано. Това...
Изложбата „ Деца творят за деца “ бе открита през вчерашния ден в Деня на детето – 1 юни от заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, Председателят на Регионална занаятчийска камара Пловдив – Тони Симидчиева и доц.д-р Нарцис Калева – Ходжева – Завеждаща отделението по Детска ендокринология към Клиниката по педиатрия и генетични болести, УМБАЛ „ Св. Георги ”.  
„ Щастлива съм да видя толкоз доста здрави, усмихнати и надарени деца на едно място. От името на проф. доктор Иван Иванов, на целия екип на Клиниката по педиатрия и генетични болести в УМБАЛ „ Св. Георги ”, така наречен Детска клиника, изричам голямата ни признателност за благородната самодейност. И имам вяра, че измежду вас, благи деца, има бъдещи лекари, сестри и хора, които ще лекуват в съвременна, красива, модерна нова постройка на детската клиника и онкохематологията в Пловдив. “, сподели доцент Калева – Ходжева.  
„ Благодаря на децата и на техните родители! Най - напред за това, че се включиха в плана, че предизвикват образованието на децата в творчество, че вземат участие в този значим развой по запазване на съкровищницата на българските занаяти и че възпитават децата си в обич към красивото. Щастлив съм, че занаятчийското учебно заведение се радва на голям интерес от страна на родители и деца. В плана бе написано през цялата година да бъдат подготвени 100 деца. Още в първия стадий тази численост е към този момент достигната. Видяхме и по време на образованието, че децата са извънредно стимулирани, въодушевени и откровено се забавляват, овладявайки тънкостите на занаятите и изработвайки малко по малко свое лично занаятчийско произведение, под вещото управление на известни в страната и чужбина майстори от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив. Благодаря ви за благородния жест през днешния ден в поддръжка на Детска клиника. Успех на изложбата! “ сподели заместник-кметът Пламен Панов.  
След откриването, родителите бързо изкупиха голяма част от изложените предмети. Всички искащи да се включат в поддръжка на идеята могат да посетят в делничните дни Галерия „ Занаяти “ (ул. „ Д-р Вълкович “ № 3).
 Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри 7-ия Национален училищен конкурс по актьорско майсторство Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри 7-ия Национален училищен конкурс по актьорско майсторство
Днес бе обещано началото на влиятелния Национален училищен конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за театрални и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР