Първите четвъртфинали в Шампионската лига предложиха общо десет гола, обрати,

...
Първите четвъртфинали в Шампионската лига предложиха общо десет гола, обрати,
Коментари Харесай

Шест гола и два обрата: Реал и Манчестър Сити направиха шоу

Първите четвъртфинали в Шампионската лига предложиха общо 10 гола, обрати, ужасно надиграване и резултати, които допускат непредсказуеми реванши.

" Реал " (Мадрид) и " Манчестър Сити " направиха 3:3 на " Бернабеу " в мач с два обрата. А " Арсенал " и " Байерн " (Мюнхен) приключиха 2:2 в Лондон. Реваншите са идната седмица.
" Реал " - " Манчестър Сити " 3:3
Най-успешният тим в шампионата и настоящият му отличник водят борби за поредна година.

Гостите поведоха още във втората минута посредством Бернардо Силва, който изненада стража на мадридчани Андрий Лунин. Домакините обаче направиха мълниеносен поврат.  В 12-ата минута при шут на Едуардо Камавинга отвън наказателното поле топката рикошира в Рубен Диаш и попадна в мрежата на " Сити ".

Две минути по-късно Родриго се разписа след извеждащ пас на Винисиус, като прокара топката сред краката на бранител и около вратаря.

В идващите минути гостите повече владееха топката и имаха териториален превес. След почивката те на собствен ред направиха цялостен поврат за минути - освен това с красиви голове.

В 66-ата с гръмък шут от дъгата на наказателното поле Фил Фоудън порази горния десен ъгъл на вратата на Лунин. Пет по-късно Йошко Гвардиол даде преднина на британските първенци с топовен удар от същата отдалеченост.

Зрелищните попадения продължиха и " Реал " (Мадрид) стигна до 3:3 с диагонален изстрел от воле на Федерико Валверде в 79-ата минута.
" Арсенал " - " Байерн " 2:2
И този конфликт има богата история в Шампионската лига, като " топчиите " са " клиенти " на баварския исполин, който след над десетилетия е на път да сдаде купата на Бундеслигата. Така му остана да гони " единствено " европейска популярност.

" Арсенал " поведе в 12-ата минута, когато Букайо Сака получи топката в наказателното поле от Бен Уайт и изпрати фалцов удар от към 12 метра в далечния ъгъл на вратата на гостите. Малко по-късно Уайт изтърва да удвои.
 Снимка АП/БТА
А гостите дадоха отговор стремително. В 18-ата минута Серж Гнарби, тръгнал в огромния футбол от " Арсенал ", получи топката след мълниеносна контра и изравни. След половин час игра Хари Кейн - различен остарял познайник на " артилеристите ", бъдейки дълги години част от " Тотнъм ", вкара от дузпа и даде преднина на баварците.

И двата противника имаха положителни офанзиви, при които можеха да отбележат.

" Арсенал " изравни в 76-ата минута. Габриел Жезус дриблира около двама бранители на " Байерн " в наказателното поле и подаде към непокрития Леандро Тросар, който бе прецизен за 2:2. В самия край Кингсли Коман можеше да донесе победа на германците, само че удари греда на метри от голлинията.

Мачовете минаха при засилени ограничения за сигурност, откакто организация и уебсайт, свързани с Ислямска страна, насочиха закани за тероризъм по стадионите.

Така ще бъде и довечера за другите два четвъртфинала - " Пари Сен Жермен " - " Барселона " и " Атлетико " (Мадрид) - " Борусия " (Дортмунд). Властите в Париж и Мадрид оповестиха, че ще има повече полиция и инспекции. Те предизвестиха ентусиастите по-рано да заемат местата си, да не оставят съмнителни пакети, да не злоупотребяват с алкохол и така нататък
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР