Първите четири изтребителя МиГ-29 са предадени от Словакия на украинските

...
Първите четири изтребителя МиГ-29 са предадени от Словакия на украинските
Коментари Харесай

Словакия вече е пратила 4 изтребителя МиГ-29 на Украйна

Първите четири изтребителя МиГ-29 са предадени от Словакия на украинските въоръжени сили. Това заяви министърът на защитата Ярослав Над. Трансферът на самолетите е осъществен от украински водачи в съгласуваност със Словашките военновъздушни сили и други участници, тъй че да се подсигурява сигурността. Осигурена е и нужната документи.

В идващите седмици останалите самолети ще бъдат предадени на Украйна, само че по оперативни аргументи няма да бъде предоставена авансово спомагателна информация, споделя Над посредством формалния си профил във Фейсбук.

" Словакия стои на вярната страна и с този жест ", споделя министърът. Правителството взе решението да даде изтребители на Украйна в средата на март - ден, откакто същата поръчка даде и Полша. Варшава възнамерява доставката на 4 самолета, до момента в който Братислава има проект за най-малко 10. Тя към този момент получи оферта от Съединени американски щати в подмяна на руските МиГ-ове 12 съвременни американски военни хеликоптера с въоръжение и включено образование за водачите на 1/3 от цената. В пазарни условия пакетът би коствал над 1 милиарда $.

" Това държавно управление ще продължи да оказва помощ за спасяването на почтени човешки животи. Правим вярното нещо, тъй като Русия нахлу в Украйна. Тази война ще свърши, когато Русия изтегли войските си ", сподели още Над.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР