Първите билети за състезанията от Летните Олимпийски игри в Токио

...
Първите билети за състезанията от Летните Олимпийски игри в Токио
Коментари Харесай

Първите билети за Токио 2020 ще бъдат пуснати в продажба на 9 май

Първите билети за надпреварите от Летните Олимпийски игри в Токио през 2020 година ще бъдат пуснати в продажба на 9 май, това заяви през днешния ден Японският учредителен комитет.

Първите билети ще бъдат разиграни в лотария. Желаещите да вземат присъединяване в нея са длъжни да се записват в формалния уебсайт на Игрите и да попълнят съответната поръчка с персонални данни. А получателите на първата партида билети би трябвало да бъдат живеещи на територията на Япония. Резултатите от въпросната лотария ще бъдат оповестени на 20-и юни.

През есента ще се стартира втория стадий от продажбата на билетите, като от тях ще могат да си вземат тези хора, които са подали поръчка за първата
лотария, само че не са били изтеглени в жребия. Свободната продажба ще стартира напролет на 2020-а година. Организаторите прецизират, че голямата част от пропуските за надпреварите ще бъдат на налични цени. Най-евтините билети ще бъдат към 2500 йени (22 долара), а цената на главния пакет билети е 8000 йени (72 долара).

По-рано през тази седмица Японският учредителен комитет разгласи формалното разписание на надпреварите на Олимпийските игри. Програмата включва 33 типа спорт, като за първи път ще бъдат показани карате, сърфинг, скално катерене и скейтборд. Церемонията по формалното разкриване ще се организира на 24-и юли, а два дни преди този момент започват надпреварите по футбол при дамите и по софтбол. Първият комплект медали ще се разиграе на 25-и юли при дамите в стрелбата с пневматична пушка на 10 метра.

Огромна част от надпреварите са планувани в ранна заран, с цел да бъде минимизиран рискът за спортисти и почитатели. Щафетата с олимпийския огън започва на 26-и март 2020-а година от префектурата Фукушима и ще продължи 121 дни. Закриването на Олимпиадата е на 9-и август.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР