Първите български розови домати се очаква да се появят на

...
Първите български розови домати се очаква да се появят на
Коментари Харесай

Ето каква ще бъде първата цена на българския розов домат тази пролет

Първите български розови домати се чака да се появят на пазара още за Великден. Ще бъдат ли обаче те по-скъпи от миналогодишните и какъв брой ще коства кг от тях, ревизира NOVA.

Венцислав Петков от пазарджишкото село Мало Конаре е зеленчукопроизводителят, основал у нас неповторимия вид домати " Розова фантазия “. Първият разсад за новата годишна продукция към този момент е заложен в оранжериите. Казва, че по-вкусен домат от розовия няма.

Напук на всеобщата рецесия, Петков съумява да се оправи с провокациите на актуалната реалност. Оранжериите му не са отопляеми, по тази причина не усеща рецесията с енергоносителите. Но пък растящите разноски за развъждане оскъпяват производството. Сметките на Петков демонстрират, че през това лято при всички случаи ще има смяна в цената на розовите домати.

" Първата цена ще бъде към 4 лв.. Имаме два разновидността на оценяване на продукцията: всеки понеделник да сверяваме часовниците с тържището в София - " Слатина “ или " Дружба “, или да се подпише контракт за твърда цена от 3.50 или 4 лв. с Данък добавена стойност и да работим по този начин цяла година ", предлага производителят.

Той споделя също, че едвам 20% от доматите, които създава в оранжериите си, отиват за българския пазар. Останалите 80 на 100 изнася. Без да чака помощта на страната, самичък си е намерил външен пазар. Цялата годишна продукция тази година ще замине за Англия, където е сключил контракт с огромна комерсиална верига.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР