Първите американски танкове “Ейбрамс”, на които ще се обучават войниците

...
Първите американски танкове “Ейбрамс”, на които ще се обучават войниците
Коментари Харесай

Първите американски танкове пристигнаха в Полша, за да бранят границата с Украйна

Първите американски танкове “Ейбрамс”, на които ще се образоват бойците от полската войска, дойдоха в Полша. Това заяви в Twitter министърът на защитата Мариуш Блашчак, представен от полски медии.

Политикът разясни, че по този метод страната ще бъде подготвена, когато дойдат и първите нови танкове от партидата от 250 машини, за които страната има подписан контракт.

“Полша ще разполага със модерна, могъща мощ, с цел да стресне агресора при положение на заплаха”, се споделя в известието.

Договорът за покупката на 250 нови танка “Ейбрамс”, подписан на 5 април, е на стойност 4,75 милиарда $. Той включва доставката на съпътстващо съоръжение – 26 транспортни средства за техническо обслужване, а също образование и логистика, както и боеприпаси. Първите от тези нови танкове ще бъдат ситуирани в източната част на Полша, най-вече в състава на 18-та механизирана дивизия и Първа Варшавска танкова бригада. По проект доставките би трябвало да приключат през 2026 година, оповестиха полски медии.

Списанието “Впрост” напомня, че към края на предходната седмица Блашчак разгласи, че Полша ще купи от Съединени американски щати и още 116 танка “Ейбрамс”, само че този път втора ръка, и че съглашението за това е реализирано. Според друга полска медия – Информационната радиоагенция – първите доставки на тези машини втора употреба ще се осъществят при започване на идната година. Те ще запълнят празнината, оставена от предоставените от Полша на Украйна над 240 осъвременени танка “Т-72”, които са руско произвеждане.

В изявление пред тв канал “Полсат нюз” Мариуш Блашчак е споделил още, че Варшава договаря и със Сеул за покупката на създавани в Южна Корея танкове, които са съвместими с американската техника.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР