Първите 9 месеца на 2022 г. бяха най-добрите за пазара

...
Първите 9 месеца на 2022 г. бяха най-добрите за пазара
Коментари Харесай

Най-добрият за последните 14 години период за собствениците на имоти

Първите 9 месеца на 2022 година бяха най-хубавите за пазара на парцели в Кипър за последните 14 години. От януари до септември на острова са продадени 8453 обекта (през 2008 година - 11 088). Само през септември в отделите на поземления кадастър са трансферирани 972 броя парцели. Това е с 34% повече по отношение на същия месец на предходната година.

С изключение на Фамагуста, където продажбите на недвижими парцели паднаха със 17% през септември, те се покачиха в останалите четири района. Най-голям брой транзакции са регистрирани в Лимасол, следван от Пафос, Никозия, Ларнака и Фамагуста.

Продажбите на недвижими парцели на вътрешния пазар на Кипър през август са нарастнали с 28% на годишна база. Най-популярният град измежду кипърците е Лимасол, следван от Никозия, Ларнака, Пафос и Фамагуста.

Продажбите на парцели на задгранични купувачи са се нараснали със 76% спрямо август 2021 година Повечето от транзакциите са направени в Пафос, следван от Лимасол, Ларнака, Фамагуста и Никозия. През първите 9 месеца на 2022 година продажбите на парцели в Кипър на чужденци са се нараснали със 79% по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР