Първите 3-4 години, след като Република Македония обяви своята независимост

...
Първите 3-4 години, след като Република Македония обяви своята независимост
Коментари Харесай

Любчо Топчев: Режимът на Груевски бе по-добре организиран от мафията на Ал Капоне


Първите 3-4 години, откакто Република Македония разгласи своята самостоятелност на 8 септември 1991 година, в страната се усещаше духа на свободата и на Вътрешна македонска революционна организация.

През 1994-1995 година тази независимост стартира да изчезва с идването на власт на някогашните комунисти, които се бяха преименували на социалдемократи. Но колкото и да бяха неприятни комунистите по това време, това е нищо спрямо ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, което ръководи страната в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година

Неговото ръководство даже не е македонизъм. То е по-лошо и припомня на режима, открит в Македония по времето на Кралство Югославия /1919-1941 г./ под скиптъра на крал Петър, а по-късно и на неговия наследник Александър Първи. Когато виждам Скопие на Груевски, все едно се връщам в епохата на крал Петър.

В Македония на Груевски нещата бяха доста зле, никой не знаеше накъде отива страната. Във външнополитически проект страната беше подчинена на сърбите, които пречеха на нейното участие в Европейски Съюз, което можеше да стане единствено по-късно на Белград.

Македония беше подчинена на една фамилия. В тази фамилия командваше Сашо Миялков, даже не Груевски. Всъщност последният му се пада племенник, тъй като майка му е сестра на Миялков. Така една фамилия командваше Македония и нейната власт бе по-добре проведена от тази на комунистите. Те направляваха изборния развой, дребния и междинния бизнес, всички печеливши предприятия бяха техни, печелиха всички публични поръчки. С една дума ръководството на Груевски и Ко беше сравнимо с това на мафията, само че това бе мафия по-добре проведена от тази на Ал Капоне. /БГНЕС

------

Любчо Топчев, деятел на Македонската патриотична организация в Съединени американски щати. Анализът е част от изявление на господин Топчев, обещано в Ню Йорк пред специфичните пратеници на БГНЕС Цветана Арангелова и Георги Пашкулев.

Любчо Топчев е родом от град Струмица. Неговият брат е Стефан Топчев, член на Струмишката петорка, който е погубен грубо през 1951 година от сътрудниците на югославските секрети служби УДБА.
 Любчо Топчев и зам.-главният редактор на БГНЕС Георги Пашкулев Любчо Топчев и зам.-главният редактор на БГНЕС Георги Пашкулев / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР