Първите 22 от 89 бронирани бойни машини Брадли“ (Bradley) M2A2,

...
Първите 22 от 89 бронирани бойни машини Брадли“ (Bradley) M2A2,
Коментари Харесай

Първите бронирани бойни машини „Брадли“ пристигнаха в Хърватия от САЩ

Първите 22 от 89 бронирани бойни машини „ Брадли “ (Bradley) M2A2, част от съглашение сред хърватските и американските въоръжени сили, дойдоха през днешния ден в хърватския крайбрежен град Риека, заяви хърватската националната телевизия ХРТ.

„ Набавянето на „ Брадли “ е удостоверение за продължителното вложение в укрепването на всички елементи на хърватската войска. Чрез стратегическо партньорство и съдействие със Съединени американски щати екипираме хърватската армия, с цел да бъде още по-подготвена за осъществяването на дилемите си, имайки поради и актуалните провокации, свързани с защитата и сигурността “, съобщи министър председателят Андрей Пленкович.

Хърватският министър на защитата Иван Анушич посочи, че идването на машините „ Брадли “ в Хърватия е доказателство за сполучливата динамичност на осъществяване на най-важните планове по екипирането и модернизацията на хърватската армия и в тази ситуация на хърватската сухопътна армия.

Той добави, че на следващия ден на съвещание на държавното управление ще бъде показана „ Рамката за съдействие в защитата сред министерствата на защитата на Хърватия и Съединени американски щати от 2023 година до 2028 година “

Националната армия на щата Минесота, с която Хърватия си сътрудничи в продължение на 26 години, ще помогне на хърватската армия при въвеждането на бронираните бойни машини „ Брадли “ в оперативна употреба посредством " Програмата за национално партньорство ". 

Хърватия ще заплати 145,2 милиона $ за военната екипировка, а Съединени американски щати ще дарят на страната 57 милиона $, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР