Първите 20 електробуса в България тръгнаха по линии 309 и

...
Първите 20 електробуса в България тръгнаха по линии 309 и
Коментари Харесай

Първите електробуси возят пътници в София

Първите 20 електробуса в България потеглиха по линии 309 и 9 в София. Модернизирането е част от ограниченията на общината за по-чист въздух и запазване на околната среда. Обещанието е след година 90% от рейсовете на градския превоз да са актуализирани. Вече е подписана и дълго чаканата поръчка за новата " билет система ", съобщи Българска национална телевизия.

Четири часа са нужни за цялостното зареждане на батерията на китайските градски рейсове на ток. Това ще става в гаражите на Градския превоз, където към този момент са инсталирани 20 зарядни станции. С едно зареждане новите електробуси минават 320 км.

По-екологичния превоз би трябвало да усъвършенства качеството на въздуха, а модернизацията може би ще накара повече хора да оставят колите си.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Елекрическите рейсове като първична инвестиция са много по -скъпи от другите рейсове, по тази причина в програмата заложихме продължение напъните за замяна с газови рейсове.
162 са рейсовете на природен газ, които потеглят до края на 2019-та. За в действителност прелъстителен градския превоз би трябвало и по-модерно таксуване. След доста обжалвания, през вчерашния ден е подписан контракта за новата " билет система ", по този начин тя ще е реалност до 2 години.

Христиан Петров, шеф на Центъра за градска подвижност: Тя дава доста благоприятни условия, както и таксуване по време, по този начин и по изминато разстояние, също по този начин се инсталира видеонабюдение целия градски превоз.
Дългите шпации на някои линии, изключително в почивните дни обаче към този момент остават неуреден проблем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР