Първите 193 деца вече са подпомогнати със средства от Българската

...
Първите 193 деца вече са подпомогнати със средства от Българската
Коментари Харесай

193 деца получиха помощ от инициативата Българската Коледа от кампания 2020/2021 |

Първите 193 деца към този момент са подкрепени със средства от „ Българската Коледа ”, акция 2020/2021 година Това става след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната самодейност. Общата стойност на направените дарения е 403 028, 72 лева, оповестиха от прессекретариата на президента.

На 45 деца с ендокринологични и нефрологични болести е обезпечена медикаментозна терапия. Подкрепа получиха 124 деца с тежки хронични болести за осъществяване на спомагателна профилирана рехабилитация - 57 деца с водеща диагноза детска церебрална парализа; 10 деца с епилепсия или хидроцефалия; 35 деца с аутизъм; 4 деца с родови травми; 6 деца с разстройство в развиването на двигателните функции; 12 деца с вродени аномалии и увреждания.

Подпомогнати са 16 деца с вродена глухота, положение след кохлеарна имплантация – за реализиране на слухово-речева рехабилитация. За закупуване на медицински произведения и помощни средства са подкрепени осем деца.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната самодейност, което стартира на 1 декември 2020 година, са постъпили 207 заявки за подкрепяне на деца, които страдат от разнообразни болести и се нуждаят от финансова поддръжка за реализиране на медикаментозно лекуване, рехабилитация, както и за обезпечаване на медицински произведения или помощни средства. Неясни претенции, липса на настоящи медицински документи за здравословното положение на съответното дете и нужда от прецизиране на настояванията и потребностите са повода към този миг част от молбите да не бъдат задоволени.

Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. На уеб страницата на благотворителната самодейност www.bgkoleda.bg са оповестени изискванията и реда за кандидатстване за подкрепяне. Всеки родител, чието дете се нуждае от поддръжка за лекуване или рехабилитация, може да попълни нужните документи и да ги изпрати на посочения адрес.

Условията и редът за организирането и провеждането на самодейността са регламентирани с Правилата за набиране и систематизиране на средства, събрани от благотворителната самодейност - https://www.bgkoleda.bg/pravila

Набраната сума се разпределя напълно, без да се удържат от нея разходи и каквито и да било други разноски, свързани с самодейността.

Целогодишно могат да бъдат правени и дарения за благотворителната самодейност. Възможните способи за поддръжка на идеята „ Българската Коледа “ са посредством:

· Изпращане на дарителски известия (SMS) или гласови позвънявания посредством съответния български оператор – А1, Теленор и Виваком, на номера 09001117 и 1117;

· Банков превод към дарителската банкова сметка на инициативата;

Получател: Българска национална телевизия, за „ Българската Коледа “; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

· ПОС терминала на уеб страницата на акцията: www.bgkoleda.bg;

· ePay.bg и UPay.

За всяко направено подаяние се подписва контракт за подаяние с Българска национална телевизия (титуляр на дарителската банкова сметка) и на донора се издава документ: https://www.bgkoleda.bg/dogovor-za-darenie.html
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР