Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които Български държавни железници“ (БДЖ)

...
Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които Български държавни железници“ (БДЖ)
Коментари Харесай

Дойче бан“ ни прати вагони втора ръка, а персонал кога?

Първите 19 осъвременени пътнически вагона, които „ Български държавни железници “ (БДЖ) купи от немската компания „ Дойче бан “, дойдоха през днешния ден в България. Типично за държавния транспортьор - с месец забавяне.

Ентусиасти наблюдаваха придвижването на вагоните втора ръка по целия им път до България.



Очаква се те да бъдат пуснати в употреба по железопътната мрежа на страната доникъде на юни, съобщиха от Министерство на превоза.

„ Тази договорка, която осъществихме със съдействието на Посолството на Германия у нас,

е първата значима крачка към модернизацията на жп превоза “,

съобщи служебният министър Георги Гвоздейков при идването на преносимия състав.

Той изясни, че вагоните ще се движат по най-дългите посоки в страната сред София и Бургас, както и София и Варна, а към всяка комбинация ще има и вагон-ресторант.



Стойността на целия план е малко над 30 млн. лв. за 76 вагона,

което прави по 400 000 лв. за един вагон.

От БДЖ обявиха, че чакат в границите на месец юни да бъдат доставени и оставащите 57 вагона, с цел да може те да бъдат пуснати в употреба за идния летен сезон.



Всеки от вагоните разполага с 80 седящи места, оптималната скорост на придвижване до 200 км/ч (жп линиите в България обаче не разрешават сходни скорости - б.р.) и дава отговор на

всички модерни стандарти за комфорт.

Подвижният състав е без купета, вид отворено пространство и е оборудван с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака.

Шест от вагоните са приспособени за трудноподвижни лица,

а всички 76 вагона разполагат с ергономични седалки. Разполагат също с контакти за зареждане на мобилни телефони и самостоятелни лампи за четене над всяко седящо място.

Сега остава от „ Дойче бан “ да изпратят и дипломиран личен състав, че у нас с фрагментите казусът е къде-къде по-сериозен от неналичието на вагони... Ако не вярвате, вижте какви ги пишат в жп форумите и групите в обществените мрежи. 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР