Първите 15 от топ мениджърите на големите хедж фондове в

...
Първите 15 от топ мениджърите на големите хедж фондове в
Коментари Харесай

Нестабилността на пазарите донесе $15,8 млрд. на топ мениджърите на хедж фондове

Първите 15 от топ мениджърите на огромните хедж фондове в света са спечелили $15,8 милиарда от мощната волатилност на пазарите миналата година, сочат оценки на Bloomberg.

" Пръв измежду равни " в това отношение е шефът на хедж фонда Citadel Кенет Грифин с облага от $2,5 милиарда Втори, с $2,3 млрд. е британецът Кристофър Хон, създател и началник на хедж фонда TCI. Челната тройка затваря ръководещият сътрудник на фонда SRS Kaртик Сарма с 2 милиарда $. По-голямата част от облагата си той направи като заложи на акциите на компанията за коли чартърен Avis, които нарастнаха пет пъти предходната година на фона на премахването на covid рестриктивните мерки и възраждането на туризма.

От своя страна хедж фондът Senvest Capital единствено през януари 2021 година завоюва 123 милиона $ от акциите на Gamestop, които, заради бурното търсене от страна на вложителите на дребно, нарастнаха 15 пъти. При това хедж фондът съумя да се изтегли в точния момент, т.е. с задоволително добра облага от играта с акциите на Gamestop, преди цената им да стартира да спада  през февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР