Първите 149 граждани на , които ще бъдат приети от

...
Първите 149 граждани на , които ще бъдат приети от
Коментари Харесай

В РС Македония пристигнаха първите евакуирани афганистански граждани

Първите 149 жители на, които ще бъдат признати от районен съд Македония, дойдоха на летище през нощта, прелитайки през Тбилиси, Грузия, на борда на аероплан на Kam air.

По този мотив външният министър сподели, че тези хора, на които РСМ ще обезпечи краткотрайно леговище, са били наети от интернационалните организации и партньорски интернационалните организации, „ с които ние (РСМ) и нашите съдружници сме работили през тези 20 години в Афганистан “, предават думите му македонските медии.
 Министри на Европейски Съюз ще обсъдят миграцията от Афганистан Министри на Европейски Съюз ще обсъдят миграцията от Афганистан
Министрите на правораздаването и на вътрешните работи на страните от Европейския съюз ще обсъдят на съвещание в Брюксел общ отговор на мигр...

Той добави, че организациите, в които тези афганистански жители са работили, се грижат за подслона и логистиката, покриват техните разноски.

През идващите дни управляващите в Скопие ще обработят заявките на бежанците за крайните дестинации, към които желаят да се насочат.

Веднага след идването на всички новодошли от Афганистан ще се направи PCR тест и ще се ревизира имунизационният им статус. Ако заявят предпочитание за имунизиране против ковид, те ще бъдат имунизирани. В случай, че при тестванията някои от афганистанците покажат позитивен резултат, те ще бъдат сложени под 14-дневна карантина.

Общо районен съд Македония се съгласи да даде краткотраен заслон на 750 афганистанци. Те ще обитават в страната до 90 дни, през което време ще се обработват техните документи.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР