Първите 103 деца на възраст от 5 до 11 години

...
Първите 103 деца на възраст от 5 до 11 години
Коментари Харесай

Кипър започва ваксинации на децата от 5 до 11 години

Първите 103 деца на възраст от 5 до 11 години ще бъдат имунизирани против ковид през днешния ден в Кипър. Според здравното министерство ползата на родителите към започващия имунизационен развой при най-малките е по-голям от упования.

Ваксинациите се правят в 7 профилирани здравни центъра за протекция на майчинството и децата във всички области в страната. Те са отворени за визити по два дни седмично.

Изисква се и двамата родители да подпишат формуляра за единодушие.

Интересът към детската имунизация е по-висок от предстоящото, разясниха от здравното министерство старта на акцията. Само за един ден са уговорени над 300 срещи за слагане на инжекциите. В единствения детски център в Никозия наличните часове са изчерпани до края на декември, стартират записванията за януари.

В взаимозависимост от хода на имунизационния развой ще бъде преценена нуждата от спомагателен личен състав и удължение на работното време на центровете, отговори на недоволствата на родители непрекъснатият секретар на здравното министерство доктор Христина Янаки.

През последната седмица в Кипър се отбелязва нарастване с към 10% на имунизационния обсег при двете юношески групи от 12 до 17-годишна възраст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР