Първите 100 дни на кабинета „Борисов 3“ вече са в

...
Първите 100 дни на кабинета „Борисов 3“ вече са в
Коментари Харесай

Първите 100 дни на правителството – скандали, бисери и постижения

Първите 100 дни на кабинета „ Борисов 3 “ към този момент са в предишното. Даде ли опозицията толеранс на държавното управление и какво свърши той за тези три месеца?

Първите 100 дни се дефинират като „ медения месец “ за един министерски съвет и, както споделят политолозите, минусите стартират да се намират по-късно. Опозицията откри такива – като абсурда към НДК и възможните злоупотреби към председателството ни, аферата „ Суджукгейт “ и митингите поради предпазената зона комплекс „ Калиакра “.

Управляващите обаче споделят, че вършат всичко допустимо да следват програмата си и дадоха образци: от 1 септември нарастване на учителските заплати с 15% и битката с тромавата администрация.

И тези 100 дни не минаха без запаметяващи се реплики.

Когато пристигна „ Суджукгейт “, министър председателят Бойко Борисов съобщи: „ Имам високо кръвно, аз суджук не хапвам, всеки, който ме познава, знае “.

Когато стартира да се трансформира администрацията, той отсече: „ ПОС-терминал може да се постави и на водно колело “.

А когато и министър председателят, и президентът летяха, всеки по друго време, на „ Спартан “, Борисов разяснява: „ Пътувам със „ Спартан “ по този начин, както вие обичахте – той пътува постепенно и е топло и бръмчи доста “.

--> Българска социалистическа партия към този момент готви избор на съмнение, тематиката занапред ще се прецизира, само че каквато и да е тя, все е настояща, споделят от опозицията.

„ Когато е належащо да се вършат промени, държавното управление на ГЕРБ постоянно подава оставка “, разяснява депутатът от левицата Драгомир Стойнев.

„ Сега главната ни задача е да се представим почтено по време на председателството на Европейския съвет, да се покажем на висотата, която чакат европейските ни сътрудници “, счита депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според политолозите, откакто завърши европредседателството ни, опозицията ще се засилва още повече.

„ След председателството всички опозиционни обединения ще усилят децибелите. Още тази есен чакам, може би и по отношение на изборите за Висш правосъден съвет, и синият лагер, градската десница, да се опита да засилва малко по-опозиционно говорене “, разяснява Първан Симеонов от „ Галъп интернешънъл “.

Рокади също могат да се чакат, само че през 2018 година

„ Още повече, че едно от министерствата ще загуби предмета си на активност и това ще бъде може би мотив да бъдат предизвикани рокади “, уточни политологът Димитър Димитров.

През 2019 година пък изборите за Европейски парламент ще бъдат като тест за утвърждението на ръководството.

Анкета Как оценявате първите 100 дни на кабинета „ Борисов 3 ”? Хаотични и белязани от кавги Виждаме единствено обещания без действителни дейности Вече работи пълноценно, организират се действителни промени Надмина упованията ми Нужно е още време, с цел да преценява Загубено време за страната, би трябвало ново държавно управление Друго (отбележете в коментар) Нямам мнение Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР