Първичното публично предлагане Robinhood премина сравнително разочароващо като се има

...
Коментари Харесай

Разочароващ борсов дебют на Robinhood

Първичното обществено предложение Robinhood мина относително разочароващо като се има поради дълго чаканото излизане на пазара на онлайн брокера. Ценните бумаги на компанията откриха търговията на 38 $ за акция, което е долната граница на авансово оповестения ценови обхват от 38-42 $. В рамките на първия час от търговията акците първо се повишиха с 5%, след което се сринаха с над 9%. Търговията продължи с внезапни съмнения през целия ден, само че в последна сметка акцията затвори с 8% надолу.
Волатилен старт за Robinhood. Автор: Капитал Източник: Investing.com
При сегашната си цена компанията се прави оценка на към 30 милиарда $, само че въздействието и на финансовите пазари може да оскъпи компанията в бъдеще, макар че вчерашната волатилност при IPO-то на Robinhood може би се дължи на самия брокер, който отвори процедурата по първично обществено предложение и за дребните вложители.
Началото
Компанията нараства избухливо от основаването си през 2013 година Към сегашен миг тя разполага с почти 22.5 млн дейни сметки, откакто се трансформира в първия брокер, който отстрани таксите за търговия и направи вложенията по-лесни интуитивни за непрофесионалистите с мобилното си приложение. Повече от половината от потребителите на Robinhood влагат за пръв път през живота си, което потвърждава капацитета на компанията да набира клиенти.

Но Robinhood също провокира и куп рецензии от страна на своите консуматори, както и от регулаторите, като листата с регулаторните проблеми продължава да нараства непрекъснато. Критиците считат, че Robinhood предизвиква самостоятелните вложители да вършат покупко-продажби прекомерно постоянно, което може да е рисковано.

Междувременно някои консуматори към момента са ядосани на Robinhood, откакто компанията, както и други брокери, краткотрайно блокираха търговията с акции на GameStop по-рано през годината, когато армията от дребни вложители се изправи против елита на Уолстрийт.
Какво следва
Сега към този момент, когато акциите на Robinhood се търгуват на Nasdaq представянето на компанията дава в действително време на преценката на пазара за вероятностите на компанията. Компанията към този момент реализира мощния напредък, който Уолстрийт постоянно търси: Приходите скочиха с 245% предходната година до 959 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР