Първичното публично предлагане (IPO) на българския поризводител на биохрани Smart

...
Първичното публично предлагане (IPO) на българския поризводител на биохрани Smart
Коментари Харесай

Производителят на биохрани Smart Organic набра 6 милиона лева в IPO на БФБ

Първичното обществено предложение (IPO) на българския поризводител на биохрани Smart Organic донесе на компанията оптималните близо 6 милиона лв.. Близо два пъти бяха презаписани акциите на компанията по време на аукциона през днешния ден. От българската фондова борса (БФБ) оповестиха, че IPO-то е минало при голям интерес.

Smart Organic е първата компания от програмата beamUp lab, която прави IPO на пазара за напредък на дребни и междинни компании beam на БФБ.

От компанията оповестиха за Money.bg, че ще употребяват тези средства за придобиване на собствен съперник в Германия. В проектите на българския биопроизводител е и построяването на нова индустриална база край Божурище. Това ще стане на два стадия. В момента предприятието има индустриална и складова база в кв. " Княжево " в София, която се зарежда със лична слънчева електроцентрала.

Борсата позволи до търговия краткотрайна емисия акции, издадена от компанията за реализиране на първично обществено предложение на 310 000 броя акции. Това е петото сполучливо IPO на beam за тази година.

" Инвеститорите направиха своя избор в интерес на устойчивото произвеждане на здравословни биохрани ", разяснява доцент доктор Маню Моравенов - изпълнителен шеф на БФБ.

От Smart Organic предвиждат за тази година доходи в размер от 57,6 млн. лв., което значи над 56% повече спрямо пандемичната 2020-а.

Компанията е основана през 2009-а година, а през днешния ден продуктите й се продават допълнително от 60 страни по света - в Европейски Съюз, Азия и Америка. Производството й е биосертифицирано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР