Първи задълбочен коментар на президента Румен Радев по данните в

...
Първи задълбочен коментар на президента Румен Радев по данните в
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев коментира санкциите на САЩ

Първи изчерпателен коментар на президента Румен Радев по данните в закона " Магнитски ". Държавният глава дефинира глобите на български жители и компании като ясна диагноза за режима, който отгледа корупцията. Той приветства решимостта на държавното управление на Съединените щати да поддържа българското общество в устрема му към повече бистрота. Но счита, че няма кой различен извън да разплете тази скица до дъно.

Санкциите по закона " Магнитски " са знак за страната ни и за българското общество, съобщи президентът Румен Радев.

" Аз поздравявам решимостта на държавното управление на Съединени американски щати да поддържа българското общество в устрема му и напъните му към повече бистрота, към повече правдивост. Самият факт, че се постановат такива наказания на български жители и компании е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция ", разяснява Радев.

Според президента няма кой различен извън да разплете тази скица до дъно. Посочиха се част от хората, които корумпират, само че напълно наша отговорност е да стигнем до дъно и да кажем кои са корумпираните, сподели още президентът.

" Ако институциите бяха по-независими и си бяха правили работата както би трябвало, изключително някои от институциите, ние нямаше да стигнем дотук. Ако бяха задавани от медиите значими въпроси, за какво да вземем за пример предходният министър-председател пуши пури дружно с хазартни босове, на които се опрощават големи задължения, за какво играе карти и върви на лов с мастити олигарси, които печелят големи публични поръчки ", добави Румен Радев.

Президентът разяснява рокадите в Министерство на вътрешните работи и службите, наблягайки, че Бойко Рашков " извършва отговорно своята задача ". Това, че досега не са изнесени доказателства за потреблението на СРС-та за опозиционни политици, съгласно президента, приказва за голям боязън.

" Говори за зависимости, приказва за завладяни служби, завладяно министерство на вътрешните работи. Говори и вие знаете многочислените сигнали, че още от митингите от предишното лято стартира заличаване на документи и аз мисля, че този развой не е спрял даже досега ", добави Румен Радев.

Държавният глава съобщи още, че прокуратурата удря избрани олигарси.

" Точно по какви критерии можем единствено да гадаем, само че изрично брани други и бранеше изрично досегашните ръководещи. Редно ли е от Океана да ни кажат, че тук се правят закононарушения - крупни финансови закононарушения, а нашата прокуратура да не ги вижда ", сподели още Румен Радев.

Президентът е уверен, че би трябвало да се даде път на почтените и смели прокурори, които да поведат действителна битка с корупцията, макар съпротивата на това управление на прокуратурата.

Автор: Цанка Семерджиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР