Първи вот на недоверие към кабинета Денков“ влиза днес в

...
Първи вот на недоверие към кабинета Денков“ влиза днес в
Коментари Харесай

Първи вот на недоверие за кабинета „Денков“

Първи избор на съмнение към кабинета „ Денков “ влиза през днешния ден в пленарната зала. Депутатите се събират изключително, с цел да обсъдят настояването на опозицията.

Българска социалистическа партия се причисли към „ Възраждане “ и „ ИТН “ в настояването

Миналата седмица „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и самостоятелният депутат Радостин Василев внесоха настояването в Народното събрание. Мотивът е „ политиката на държавното управление в бранш „ Енергетика “.

Призивът за оставка пристигна на фона на напрежението в бранша поради изпратените до Брюксел териториални проекти за въглищните региони и последвалите митинги на енергетици и миньори.

Протестиращите не престават да упорстват за изтеглянето на териториалните проекти от Европейска комисия

Така предизборната почивка на Народното събрание беше прекратена. Първата задача на народните представители е да обсъдят претекстовете за вота, а най-рано 24 часа след края на дебатите ще бъде и самото гласоподаване.

За да бъде сполучлив вотът на съмнение, той би трябвало да събере най-малко 121 гласа „ за “. Формациите, които желаят промяна на властта, разполагат с общо 72 гласа.

Бойко Борисов подлага на критика министри, само че поддържа кабинета

Партньорите в ръководството – ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи към този момент обявиха, че няма да поддържат настояването . Което допуска и че кабинетът „ Денков “ ще издържи теста.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР