Първи учебен ден за стотици хиляди ученици и учители. В

...
Първи учебен ден за стотици хиляди ученици и учители. В
Коментари Харесай

75 000 първолаци днес, 3000 върнати насила

Първи образователен ден за стотици хиляди възпитаници и учители. В цялата страна учебните заведения отвориха порти, с цел да посрещнат децата. Първият звънец би в над 2000 учебни заведения и постави начало на новата образователна година. Колкото прочувствено е за учителите, толкоз и за децата. Близо 75 000 са първокласниците.

Във Варна над 3200 първокласници потеглят на учебно заведение този 15 септември. Учителите на най-малките признават, че всяка година ги посрещат с доста боязън.

Над 8000 възпитаници от Велико Търново

прекрачиха праговете на локалните съществени и междинни учебни заведения. Първокласниците в остарялата столица са близо 700, като най-вече са в Средно учебно заведение „ Емилиян Станев”, където образователната година бе открита преди час. Най-рано първият звънец удари в Основно учебно заведение „ Патриарх Евтимий”.

Русенското учебно заведение "Христо Ботев ", където Стоян Михайловски написва "Върви, народе възродени ", посрещна над 1000 възпитаници. Това е второто светско учебно заведение в България и през днешния ден прага му прекрачиха най-важните възпитаници - първокласниците. За всички тях учебното заведение е нещо ново, непознато, само че и вълнуващо и забавно. А в класната стая ги чакаше изненада.

Обходени са 20 820 адреса на деца и възпитаници,

които са отпаднали от учебно заведение. Над 3000 са тези, които са записали децата си назад в системата. Останалите са взели решението след посещаване на екип на МОН. Това демонстрират междинните данни от работата на екипите на Министерството на образованието и науката, чиято цел е да убедят родителите децата им още веднъж да посещават часовете в учебно заведение.

Онлайн звездите и техният първи образователен ден

Вижте гимназиите, които са в топ 10 за 2017

Най-често децата не са откривани на съответния адрес заради миграция на родителите, обвързвана главно със сезонна или непрекъсната работа в чужбина. Има деца и възпитаници, които са ориентирани към обществени услуги, разпознати са и деца в риск, които са ориентирани към инспекторатите на детска педагогическа стая и локалните комисии за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни лица.

По време на визитите са открити и деца без обединен цивилен номер (ЕГН). След като бъдат регистрирани, те ще бъдат ориентирани към обществени услуги. За тези, които са на възраст за детска градина, ще бъдат отпуснати фамилни помощи, които ще се употребяват за непосредствено заплащане на такса в детска градина.

ВИЖТЕ ЛЮБИМИТЕ СИ ГЕРОИ КАТО ПЪРВОКЛАСНИЦИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Надежда за заболели деца вместо цветя за учителите в Хасково - всички учебни заведения в града вземат участие в благотворителна акция, която да подкрепи деца в потребност.

Така на първия образователен ден тази година цветята бяха доста по-малко, само че всички желаеха да подарят вяра, съобщи NOVA.

340 кутии са сложени в учебните заведения в целия град. В тях учениците и родителите пуснаха пари за лекуването на четири деца от града с тежки болести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР