Първи транш по ПВУ, но и риск за следващите 1.4

...
Първи транш по ПВУ, но и риск за следващите 1.4
Коментари Харесай

Вечерни новини: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в САЩ

Първи транш по ПВУ, само че и риск за идващите 1.4 милиарда лева
С отхвърли си да одобрят на първо четене законопроектите за отбрана на лица, податели на сигнали, депутатите на процедура отсрочват превеждането на втория транш за България по Плана за възобновяване и резистентност. Това стана ясно от брифинг на вицепремиера Атанас Пеканов, който заяви, че през днешния ден по сметките на Министерството на финансите са постъпили първите 2.7 милиарда лева
Парламентът утвърди военна помощ за Украйна
Близо 10 месеца след нахлуването на Русия в Украйна, България утвърди военна помощ за нападнатата страна. Със 166 гласа „ за “ и 48 гласа „ срещу “ Народното събрание одобри през днешния ден на второ четене Законопроекта за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.
Европейска комисия утвърди и европейската стратегия „ Развитие на районите “
Европейската комисия даде зелена светлина и на последната оперативна стратегия за България през новия програмен интервал (2021 – 2027 г.). „ Развитие на районите “, която е правоприемник на „ Региони в напредък “, още веднъж ще се ръководи от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
Израелската Sellavi планира 7 млн. евро инвестиция в България
Глобалната платформа за електронна търговия Sellavi възнамерява да влага 7 млн. евро в България. Създадената през 2015 година компания в Израел избира страната ни за насочна точка за нахлуване в Европа. Тя оперира на 27 пазара в целия свят и обслужва 75 млн. консуматори на месец, се споделя в известието на компанията.
Производителят на скейт и сноуборд чорапи Stinky Socks стъпи в Съединени американски щати
Компанията за произвеждане на скейт и сноуборд чорапи е българска, а фактът, че марката идва от страна, за която доста малко хора в сноуборд промишлеността знаят, е съумял да проправи път на Stinky Socks на американския пазар. Zumiez ще оферират българските чорапи в Съединени американски щати и Канада. На по-късен стадий се чака да навлязат и на пазарите в Австралия и Европа, където веригата магазини има свои представителства.
Довеждащият път до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ ще се забави
Преди седмица стана ясно, че България и Северна Македония ще подхващат действителни стъпки за построяването на граничния пункт „ Клепало “ между Струмяни и Берово. Финансирането на плана е подсигурено, само че довеждащият път до пункта от българска страна може да се позабави. Оказва се, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ към момента чака завършването на екологичната процедура, защото част от трасето минава през предпазена зона по Натура 2000 – „ Кресна – Илинденци “, оповестиха за Economic.bg от АПИ.
Енергийният преход може да спести на света най-малко $12 трлн.
Декарбонизирането на енергийната система е решаващо за намаляването на излъчванията и битката с изменението на климата, само че също по този начин икономисва и доста пари. Изследователи от Оксфордския университет пресмятат, че прекратяването на потреблението на изкопаеми горива до 2050 година ще спести на света най-малко 12 трлн. $ (11.3 трлн. евро).
Потреблението на въглища слага нов международен връх
Световното ползване на въглища ще доближи рекордно равнище тази година, оповестява Financial Times. Използването на едно от най-замърсяващите горива се усили внезапно през 2022 година поради войната на Владимир Путин в Украйна и възходящото търсене в Индия и Европа.
Европейска комисия разреши национализирането на колоса Uniper
Европейската комисия утвърди придобиването на търговеца на газ Uniper SE от немското държавно управление, стана ясно в петък. Зелената светлина от Брюксел проправя пътя за национализацията на колоса, който съвсем се срина, откакто Русия спря доставките на синьо гориво.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплан за възобновяване първи транш Атанас Пеканов военна помощ война в Украйна израелска компанията инвестиция сноуборд производител българска компания вечерни вести бизнес вести новини политика евросредства ПоследниНай-четениНакратко 24 Вечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Инфраструктура 72 Довеждащият път до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ ще се забави Компании 56 Европейска комисия разреши национализирането на колоса Uniper Digital 68 Twitter разгневи Европейски Съюз и получи закани за санкци Компании 12366 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 10106 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4142 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3935 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички новиниОще от НакраткоВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР