Първи случай на заразяване с новия коронавирус от Китай бе

...
Първи случай на заразяване с новия коронавирус от Китай бе
Коментари Харесай

Първи потвърден случай на коронавируса в Близкия изток, броят на жертвите нарасна до 132

Първи случай на заразяване с новия ковид от Китай бе доказан в Обединените арабски емирства, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от международните организации.

Франс прес отбелязва, че това евентуално е първият доказан случай на болестта в целия Близък изток.

В известието, публикувано от държавната осведомителна организация на ОАЕ, се споделя, че инфектираният човек е пристигнал от китайския град Ухан, откъдето потегли разпространяването на вируса в края на предишния месец. Той е в устойчиво положение и под здравно наблюдаване.

ОАЕ е център на световния въздушен превоз, като летището на Дубай е третото най-натоварено в света, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес напомня, че в страната са основани огромни самолетни компании като Емирейтс (Emirates) и Етихад (Etihad).

132 души са умряли от новия вирус, а близо 6000 са се заразили, по последни данни на китайските управляващи от през днешния ден.

Междувременно стана ясно, че в Южна Германия още трима души са се заразили с новия ковид. Те работят в същата компания, чийто чиновник стана първият инфектиран в Германия с този вирус, оповестиха информационните организации, цитирайки баварското министерство на опазването на здравето. 33-годишният мъж евентуално се е заразил на 21 януари, когато е бил на образование със своя китайска колежка.

Новите трима инфектирани в Бавария са изолирани и са под наблюдаване в клиника в Мюнхен. Като защитна мярка на следващия ден ще бъдат тествани още чиновници на компанията, които са били в непосредствен контакт с китайката.

От Ухан, столицата на провинцията, през днешния ден за Съединени американски щати е изхвърчал под наем аероплан, изпратен да върне в Съединени американски щати намиращи се в провинцията американци, заяви Асошиейтед прес. Агенцията се базира на чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, поискал да остане неизвестен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР