Първи случай на пациент с тройна вирусна инфекция - SARS-CoV-2,

...
Първи случай на пациент с тройна вирусна инфекция - SARS-CoV-2,
Коментари Харесай

Откриха първи пациент с тройна вирусна инфекция

Първи случай на пациент с тройна вирусна зараза - SARS-CoV-2, грип и респираторен синцитиален вирус, е регистриран в Румъния, оповестиха медиите в северната ни съседка. Става дума за 58-годишен мъж, хоспиталиризан в Болницата за инфекциозни заболявания “Света Параскева ” в Яш. 

Заразеният е със съпътстващи болести като хипертония, диабет вид 2, патологично затлъстяване, което значи доста понижаване на имунитета му, осведомят от лечебното заведение. 

" При постъпването си в болничното заведение пациентът беше със забележителна респираторна дисфункция и това наложи приемането му в реанимация. В момента е в схващане, постоянен е и е на неинвазивна вентилация. Въпреки това се въздържаме от прогноза “, заяви шефът на лечебното заведение доктор Флорин Рошу, представен от Дарик.

Междувременно министърът на опазването на здравето Александру Рафила съобщи, че в Румъния няма да се вкарват ограничавания в подтекста на новата вълна на ковид от Китай.

" Единствените ограничавания са свързани с активността в лечебните заведения, където личният състав би трябвало да е уместно оборудван, да носи маска и всеки, който влиза в контакт с пациента, би трябвало да направи същото ", разяснява министърът в изявление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР