Първи случай на грипа Хонконг у нас. Пациентка от Русе

...
Първи случай на грипа Хонконг у нас. Пациентка от Русе
Коментари Харесай

Първи случай на грипа Хонконг у нас

Първи случай на грипа Хонконг у нас. Пациентка от Русе към този момент е диагностицирана. Грипът протича извънредно тежко.

Според специалистите, макар ограниченията които се вземат, и тази година ще боледуваме от два съществени грипни варианта – Хонконг и Мичиган.

Вирусните болести в Русе са се нараснали доста, споделят общопрактикуващите лекари. Новината за съществуване на грип вид " Хонконг " в Русе тормози множеството хора.

Градът е надалеч от грипна зараза, обявиха от Регионалната здравна ревизия. Към момента едвам 106 на 10 000 души са регистрирани с остри респираторни болести.

От инспекцията към момента не знаят в кое здравно заведение се лекува болната от грип Хонконг жена.

Как протича грипът?

Началото на грипа е бурно, човек става с главоболие, провиснал, с температура. Очевидно е, че болестта е почнало, няма колебание дали да поработите още два три дни”, споделя доктор Ангел Кунчев.

--> Най-уязвимите групи са възрастните, хронично болните хора и децата. От министерството не изключват още веднъж грипна почивка, в случай че грипът засегне 20 – 40 % от децата и учителите.

Мерките, взети и препоръчвани от страната, са няколко – повишение на броя на имунизациите и понижаване на контактите.

Специалистите споделят, че епидемиите през зимния сезон са неизбежни, само че въпреки всичко – какво можете да извършите?

- да спазвате добра персонална хигиена;

- да ограничите и избягвате контактите с болни;

- да проветрявате пространствата, тъй като тези варианти са устойчиви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР