Първи случай на грип тип А е регистриран в Пловдив,

...
Първи случай на грип тип А е регистриран в Пловдив,
Коментари Харесай

Първи случай на грип тип А е регистриран в Пловдив

Първи случай на грип вид " А " е регистриран в Пловдив, показа доктор Таня Учорджиева-Грозева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " в Регионалната здравна ревизия.

Положителната проба е на 20-годишна жена, която е минала амбулаторно през незабавен кабинет. Оплакванията са били свързани със суха кашлица и температура. 

На момичето й е била взета проба. Конкретната проба е попаднала в тези на РЗИ, които се събират и изпращат за проучвания и по този начин е станало ясно болестта.

Дамата не е приета в болница, а лекарите от незабавния кабинет са й предписали терапия. 

Служители на РЗИ са се свързали с персоналния доктор на дамата, с цел да схванат какво е положението й. От своя страна лекарят даже не е бил наясно за положението на пациентката си, което води на мисълта, че дамата не се е нуждаела от следващо лекуване и е добре.

Грозева добави, че няма съответна симптоматика на грип " А " и грип " В ". Оплакванията са предимно кашлица, температура, настинка, болки в мускулите и ставите.  

Повечето от пробите, които се взимат, са положителни на респираторно-синтиционелен вирус и аденовируси, само че не и за грип.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР