Първи случай на COVID-19, предизвикан от новия вариант на болестта,

...
Първи случай на COVID-19, предизвикан от новия вариант на болестта,
Коментари Харесай

Първи заразен с южноафриканския вариант на COVID-19 е засечен в Европа

Първи случай на COVID-19, провокиран от новия вид на заболяването, е засечен в Европа. Заразена е неимунизирана млада жена от Белгия, която е развила леки грипоподобни признаци 11 дни след пътешестване до Египет през Турция, съобщи „ Гардиън “.

Пациентката не оповестява за никакви връзки с Южна Африка или други страни в района. Никой от членовете в фамилията ѝ не е развил признаци. Същевременно откриватели оповестяват, че дамата има висок вирусен товар (голямо количество от вируса – б.р.) все още на слагане на диагнозата.

По-рано през днешния ден Световната здравна организация свика незабавна среща поради новия вид, който се характеризира с голям брой разновидности на спайк-протеина. B.1.1.529 е регистриран за първи път в Южна Африка, а редица страни се насочват към радикалната мярка за затваряне на границите за пътуващи от района на новата разновидност.

Учените към момента не знаят доста за вируса и занапред ще проучват въздействието му върху човешкия организъм. Здравната организация прикани страните да не постановат преждевременно ограничавания за пътешестване, заявявайки, че би трябвало да подхващат „ учреден на риска и теоретичен метод “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР