Първи публични искри между президента Румен Радев и премиера Кирил

...
Първи публични искри между президента Румен Радев и премиера Кирил
Коментари Харесай

Румен Радев скастри Кирил Петков: Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано

Първи обществени искри сред президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. Държавният глава скастри министър-председателя за визитата в Македония, като я назова прибързана. " Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него ", сподели пред публицисти Радев.

Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен прелиминарен сигнал може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна, добави той.

Президентът акцентира, че е значимо " българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън ".

Радев атакува държавното управление и за кадровите промени, по-специално на " Булгаргаз ":
" Когато кабинетът прави смени в сдруженията, да подсигурява, че няма да има още веднъж медиатори при доставката на газ ", скастри Кирил Петков и сие той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР