Първи потвърден случай на холера в Ливан. СЗО призова за

...
Първи потвърден случай на холера в Ливан. СЗО призова за
Коментари Харесай

Първи потвърден случай на холера в Ливан. СЗО призова за спешни действия

Първи доказан случай на холера в Ливан. СЗО прикани за незабавни дейности
Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойствие от първия доказан случай на холера в Ливан от началото на ескалацията на спора сред Израел и „ Хизбула “ и съобщи, че работи незабавно за попречване на по-голям епидемиологичен гърмеж, съобщи ДПА.
Ливанските здравни управляващи потвърдиха тази седмица първия случай на холера на фона
на разрастващия се спор сред подкрепяното от Иран ливанско шиитско придвижване и Израел.

Холерата е диарийно заболяване, което се популяризира посредством нечиста вода, да вземем за пример при замърсяване на водоизточниците с фекалии. Рискът от зараза съществува постоянно когато се постанова доста хора
да живеят дружно при незадоволително положителни хигиенични условия, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
В Ливан повече от 1 милион души са разселени поради израелските набези и сраженията на израелската войска с „ Хизбула “. Много хора живеят в тесни пространства в убежища за изключително настаняване или навън и нямат достъп до чиста вода.
През октомври 2022 година в Ливан избухна зараза от холера за първи път
от повече от 30 години. Регистрирани бяха повече от 8000 евентуални случая, а 23 души починаха, преди епидемията да завърши през юни 2023 година. Заболяването е изключително животозастрашаващо за дребните деца.
В момента се организират тествания и се взимат проби от водата.
В съдействие с партньорски организации СЗО пробва да обезпечи чиста питейна вода и да усъвършенства изхвърлянето на отпадни води.
Освен това в страната към този момент са импортирани медицински материали за лекуване на инфектираните с холера.
В началото на август стартира акция за имунизиране против холера, само че тя беше прекратена заради ескалацията на бойните дейности сред „ Хизбула “ и Израел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР