Първи послания от Путин и Ким в Пхенян: Подписват фундаментален

...
Първи послания от Путин и Ким в Пхенян: Подписват фундаментален
Коментари Харесай

Путин в Северна Корея: Русия се бори срещу американската хегемония и империализъм

Първи послания от Путин и Ким в Пхенян: Подписват " фундаментален документ " за съдействие
Лидерите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким Чен-ун започнаха договаряния за усилване на военните връзки, след огромна гала по посрещането на съветския президент в Корейската народнодемократична република. Руският президент получи цялостна подкрепа  за дейностите на Русия в Украйна и оповестиха " нов подем " на връзките сред двете страни, " който не може да се съпостави даже с интервала на връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и КНДР от предишния век ".
" Фундаментален " документ за задълбочаване на съдействието
В началото на диалозите Путин съобщи, че двете страни ще подпишат  " фундаментален " по думите му документ, който ще трасира пътя на връзките сред Москва и Пхенян за доста години напред, оповестиха организациите.

" Подготвен е документ, който ще лежи в основата на нашите връзки за десетилетия напред, ", сподели съветският водач и означи, че Русия и КНДР са постигнали " огромен прогрес " в укрепването на двустранните връзки вследствие на визитата на севернокорейския началник в Русия предходната година.

Русия се бори против десетилетната " хегемонистична и империалистическа политика " на Съединени американски щати и съдружниците им, уточни още Путин.

" Имам поради нашата битка против натрапваната ни от десетилетия хегемонистична, империалистическа политика от САЩ и спътниците им във връзка с Русия ", сподели Путин.

Той благодари на севернокорейския водач за подкрепата на КНДР за Русия, в това число по въпроса за Украйна.

" Високо ценим вашата поредна и твърда поддръжка за съветската политика, включително и на украинското направление ", уточни Путин и добави, че взаимоотношението сред двете страни е учредено на правилото на равноправието и взаимното ценене на техните ползи.



По думите му Русия и Северна Корея са свързвани от доста десетилетия на истинско приятелство и добросъседство.


" Пламенната дружба сред двете страни монолитно ще укрепва "
Севернокорейският водач на собствен ред съобщи, че има намерение да укрепи още повече стратегическото съдействие с Москва, оповестиха съветските организации.

" Международната конюнктура се усложнява и се мени бързо ", сподели Ким, представен от ТАСС. " При тази обстановка имаме намерение да задълбочим още повече стратегическите връзки с Русия и съветското управление. "

Севернокорейският водач добави, че страната му " прави оценка " ролята на Москва в поддържането на стратегическото съответствие на силите в света, и изрази поддръжка за дейностите на Русия в Украйна.

Правителството на КНДР " показва и цялостна поддръжка и взаимност с съветското държавно управление, войска и народ във връзка с специфичната военна интервенция в Украйна за отбрана на суверенитета, ползите на сигурността, а също и териториалната целокупност ", акцентира Ким, като употребява възприетия от Кремъл термин за войната в Украйна.

Севернокорейският водач добави, че руско-севернокорейските връзки са навлезли в интервал на нов подем, който не може да се съпостави даже с интервала на връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и КНДР от предишния век.

По думите му  " пламенната дружба сред двете страни монолитно ще укрепва ".



Преговорите сред двете делегации се организират в мемориалния комплекс Кумсусан, а в състава на съветската са министърът на външните работи Сергей Лавров, първият вицепремиер Денис Мантуров, вицепремиерът Александр Новак, представителят на Кремъл Дмитрий Песков, помощникът на президента по интернационалните въпроси Юрий Ушаков, посланикът на Русия в КНДР Александр Мацегора, военният министър Андрей Белоусов, министърът на естествените запаси Александр Козлов, здравният министър Михаил Мурашко, транспортният министър Роман Старовойт и други



Преди началото на срещата Путин беше посрещнат през днешния ден с помпозна гала от Ким на централния площад в Пхенян, който беше декориран за случая с огромно пано с портретите на двамата ръководители, демонстрира видео, оповестено от Кремъл.

Хиляди поданици на севернокорейската столица, измежду които голям брой деца с цветя и балони, приветстваха Путин и Ким под музикалния акомпанимент на боен оркестър, показват Ройтерс и Франс прес.

С церемонията на площад " Ким Ир-сен ", към обяд локалното време, беше поставено началото на серия събития, в това число галаконцерт и държавен банкет. Общо двамата водачи ще прекарат дружно 9 часа.
Западният щемпел: " Взаимоизгодно съглашение сред двама бандити "
Путин и Ким са двама властнически водачи, обединени от войната, обобщава в. " Ню Йорк таймс ". Необходимостта от муниции, които да употребява в Украйна, принуждава съветския президент да задълбочава връзките си със Северна Корея, в съюз, пораждащ терзания на Запад.

Това е първото посещаване на Путин в Северна Корея от 24 години насам, отбелязва португалският в. " Ешпресо ". То се организира, откакто севернокорейският деспот Ким Чен-ун посети източните райони на Русия.

" Взаимоизгодно съглашение сред двама бандити ", гласи заглавието на публикация на френския в. " Депеш " за визитата на съветския президент в Пхенян.

Двамата водачи са към този момент неразделни, отбелязва френското издание, като напомня, че те се срещнаха единствено преди 9 месеца във Владивосток. След издаването на заповед за арест против Путин от Международния углавен съд, той към този момент не може да върви, където желае, рискувайки да бъде задържан. Но също като Иран и Китай, Северна Корея не признава престижа на МНС, тъй че може да посрещне съветския президент с отворени прегръдки.

 Преди да дойде в Пхенян, Путин към този момент благодари на режима на Ким Чен-ун, че " поддържа твърдо " водената от Русия атака на територията на Украйна. Помощ, която се показва в изпращането на муниции - а наскоро Пентагонът упрекна Москва, че е употребила и севернокорейски балистични ракети.

" Депеш " цитира и ген. Жером Пелистранди, основен редактор на " Дефанс насионал ", който отбелязва, че във връзка с боеприпасите с диаметър 122 и 152 мм " запасите на Пхенян са на практика неизчерпаеми. Изгодната цена е обезпечена, от качеството може да има какво да се желае, само че най-малко има количество - и това съответствува идеално с съветската теория, основана на количество, а не на акуратност. Според американците от началото на спора са били трансферирани 1 милион снаряда ". Това разрешава на Русия да поддържа темпото на артилерийския обстрел и да се концентрира върху производството на танкове и на по-сложни муниции, акцентира генералът, представен от в. " Депеш ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР