Първи положителни проби за наркотици отчетоха при полицаите. МВР започна

...
Първи положителни проби за наркотици отчетоха при полицаите. МВР започна
Коментари Харесай

Лекарства за грип могат да покажат положителна проба за метамфетамин

Първи позитивни проби за опиати регистрираха при служителите на реда. Министерство на вътрешните работи стартира инспекция във ведомството след зачестилите случаи, при които чиновници на реда карат след приложимост на алкохол или опиати. Полицаите сега се тестват с полеви проби.

" Под групата на опиати и алкохол би трябвало да сложим няколко хиляди субстанции. Приемът на алкохол има строги биохимични вериги на метаболизиране и не може да бъде затулен нито с банкет на медикаменти, нито с изплакване на устата. Можем тъкмо да изчислим, съгласно наличната централизация в кръвта, по кое време, какъв брой и какъв тъкмо концентрат е признат. Наличието на псевдоефедрин в част от медикаментите за грип и настинка могат да дадат подправени реакции за метамфетамин. Първо се прави тест с лентичките на " drug теста ", взимат се кръв и урина, които тъкмо могат да ни покажат дали лицето е приело съответният опиат ", съобщи токсикологът доктор Петко Загорчев пред bgonair. 

По думите му кокаинът метаболизира за няколко минути, амфетамините пък могат да престоят в кръвта 4-6 часа.

" Чувствителността на " drug теста " е доста по-голяма. Те може да бъдат открити в кръвта, само че въпреки всичко ще ги открием като метаболити в урината ", разясни той.

Д-р Загорчев акцентира, че постоянно съществуването на метаболитите в урината по закон е одобрявано като доказателство за банкет на опиати. 

" Трябва да бъдем извънредно деликатни с препарати като бензодиазепимите, защото те могат да позитивират " drug теста ". Марихуаната може да бъде открита с полеви проби на урината до 4 дни след потреблението ", установи токсикологът.

Д-р Загорчев заключи, че използването на опиати не може да бъде прикрита със взимането на избран медикамент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР