Първи политически коментари, след като снощи парламентът в РС Македония

...
Първи политически коментари, след като снощи парламентът в РС Македония
Коментари Харесай

Срещу България: Първи коментари, след като в РС Македония приеха Закона за спорни имена на сдружения

Първи политически мнения, откакто нощес Народното събрание в районен съд Македония одобри с цялостно единогласие промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 702
, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация: 

Днес РСМ възкреси фaшизмът. С умишлен закон бе неразрешено да се именуват сдружения с имена на персони свързани с каквито и да е форми на дискриминация или съдействие с фaшистки или нaцистки организации.

Пълно единогласие в македонския парламент. Всички знаят, че това се прави срещу българите. За да не могат да именуват сдруженията си Ванчо Михаилов, Цар Борис III Обединител или на имената на някой от тези десетки хиляди борци за национална независимост, които титовия тоталитарен режим разгласи за “фашисти ”, изтреби без съд и присъда или държа десетилетия в пъкъла на кoнцлагеритe поради съдействие с българската администрация в Македония или просто тъй като не се отхвърлиха от българщината.



Следващата стъпка е възобновяване на Закона за македонската чест и затвор за всеки, който отхвърли съществуването на македонски език и нация. Концлагерите ще са следващ стадий...

Чудно, по какъв начин ли ще забранят имена като кан Кубер, който пръв докара (пра)българите в Македония, кан Пресиян, който я включва в рамките на България или Борис Покръстител, вкарал я в лоното на християнствотоСигурно ще разгласят за противозаконни и “татарските ” имена...

И чудно по какъв начин ще потвърждават тая съпричастност към фашизма или “татаризма ”, двата обидни епитета, с които всички българи сме закичени от пропагандата на РСМ.

Не е за поверие какво единогласие може да бъде подбудено от боязън пред личното миналоВсе едно сме очевидци на психоанализата на цялостен народ. Истината за казуса му се пробва да си пробие път посредством тези малко на брой смелчаци, образували българските сдружения, а “здравите сили ” го изтласкват в тъмното на несъзнаваното. Резултатът е фиксации и експанзия. На популацията на цяла една страна, която живее в лъжливата действителност на заболяването.

Щеше да е трагикомично, в случай че не водеше до директна принуда над българите там.

Господа Борисов, Петков, Иванов, Карадъйъ, за този режим ли отворихте вратите на Европейски Съюз Как в този момент ще отбраните националните ни интересиНе чакам логичен отговор - те просто извършиха задачата на настойниците си.

За нас от битката продължава, единствено истината ще направи жителите на районен съд Македония същински свободни.

Драгомир Младенов, МГЕРБ: 

В Република Северна Македония бе признат единомислещо нов закон за сдруженията и фондациите. Той идва дни откакто българския културен клуб в Охрид бе физически атакуван.

Забележете, другари, единомислещо Все едно Българска социалистическа партия и да гласоподават за нещо дружно.



Излиза, че формалната реакция на скопския политически хайлайф на офанзивата е: ами, те българите си го заслужават. Така реагираха най-малко министър-председателят и вътрешният им министър, незабавно след случая.

Както сподели президентът Стоянов, преди две десетилетия, Македония е най-романтичната част от историята ни. И очевидно не са ни братя. Трошат, насилват, плашат и усложняване живота своите сънародници, които обитават Северна Македония.

И ще ви кажа почтено: значително от тях избират да бягат. В България, на Запад.

Това е закон за дебългаризация. Всеки народ избира историческия си разказ, да, само че всеки, който тероризира малцинствата на територията си, ще понесе вредата от дейностите си.

Пред нас като народ остават една цел с две насоки: да се погрижим за правата на българите в Македония и при потребност да им оказваме помощ да се устроят тук в България.

А за европейският път на Скопие - гледайте Хърватия и Сърбия и се сещайте какво ще бъде за вас. Френското предложение е подписано, без българи в Конституцията ще сте част от обединена Европа единствено географски.

Д-р Иван Црънчев, Вътрешна македонска революционна организация: 

Скъпи братя македонци и нескъпи македонски политици, светът от дълго време е затворил страницата на фашизмa и нацизма и ясно е показал и жигосал личностите директно свързани с тези исторически политически придвижвания.

Уви, още веднъж вършиме следващата крачка настрана от верния път към помиряване с изконните си български корени и настрана от проевропейския курс, по който ви дадохме ръка да тръгнете.

Цар Борис III е запомнен и вписан в международната история на 20 век като извънреден общественик, само че не и като човек, който би могъл да бъде наименуван фашист.

Прочитът ви на историята е изкривяване през призмата на юго-титовизма и сърбо-империализма, които нямат място в модерна Европа.

За жал това е поредна провокация по отношение на българската страна, една жалка ПР-акция на уродливото огледално отражение на в Македония, и поредна стъпка на отдалечаване от помиряването сред двата ни приятелски народа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР