Първи политически дебат за местните избори по бТВ - битката

...
Първи политически дебат за местните избори по бТВ - битката
Коментари Харесай

Дебатът за Благоевград: Кандидатите в спор за индустрията на града

Първи политически спор за локалните избори по бТВ - борбата за Благоевград.

Експресното районно изследване на " Маркет Линкс " демонстрира, че 54% от интервюираните чакат да се открият нови работни места. Повече бистрота в ръководството на града е нужна съгласно 44%. С съвсем равна тежест в изследването са идващите две задания пред новия кмет - задържане на младежите в града и битката с корупцията - надлежно с 35% и 34% от отговорите в анкетата.

" По време на моя мандат открих предприятието " Оттобок ", което даде 500 места. За да притеглим вложители направих съответни стъпки и към този момент имаме проекти за 2 индустриални парка, които предстоят да се построят. За тези две години извървях веднъж, който за 30 години не беше извървян ", каза самостоятелният претендент, подсилен от ГЕРБ Илко Стоянов.



" В околните години не са открити нито едно огромно промишлено дружество. За един мандат е належащо в Благоевград да се открият не по-малко от 5 000 до 7 000 работни места. Над 10 000 поданици на общината работят отвън града, добави самостоятелният претендент ", подсилен от Българска социалистическа партия Николай Шушков.



Няма позволение за градеж на нито един от индустриалните паркове, отговори претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев на Илко Стоянов.

" Инвеститорите не идват по две аргументи. Първо, тъй като нямат доверие в локалната власт, дали става въпрос за индиферентност, непросветеност, или корупция, аз не зная. Трябва да се увеличи доверието и да има хора, които да отидат при вложителите и да вземат участие във конгреси. Имаме проблем с фрагментите. Трябва да влагаме в образованието. "

" Ще стартираме акцията " Ела си в Благоевград " с локалните работодатели и фрагментите, които сме дали на България и света ", сподели още той.



" Оттобок “ като компания пристигна в Благоевград 2017 година, 2019 година към този момент имаше разгласи за работа. Това, че компанията е в Благоевград е триумф за всички администрации, които са били от 2015 година нататък и моята в това число. Основният проблем, с цел да няма Благоевград индустриална зона е неналичието на терен. Тук е огромният въпрос: Защо 2019 година ние подписахме меморандум с индустриални зони? Тази зона може да бъде построена за най-вече 18 месеца ", съобщи самостоятелният претендент Атанас Камбитов.

Ежедневно се срещам с хора и бизнеса в Благоевград все по-трудно намира нискоквалифицирана работна ръка изключително в областта на производството, счита претендентът на „ Възраждане “ Цвета Рангелова.

" Благоевград има проблем с обезлюдяването, с липса на вероятност за младежите. В последните години няма основани стратегически вложители, които да основат стратегически предприятия с работни места. Преди месец имаше изявление с Антон Стефанов, който е милиардер, притежател на голям брой фабрики за бронетранспортьори в света. Той е от Благоевград, роден е там, приключил е там. Той сподели, че е желал и е търсил способи да влага в Благоевград, само че общината не е съумяла да го притегли и ще отиде в Симитли ", сподели Станислав Богдански от Има Такъв Народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР