Първи подробности за разбития самолет до Ихтиман Авиаторът Тобия Качаков

...
Първи подробности за разбития самолет до Ихтиман Авиаторът Тобия Качаков
Коментари Харесай

Очевидци на трагедията край Ихтиман: Самолетът се срина

Първи детайлности за разрушения аероплан до Ихтиман Авиаторът Тобия Качаков за починалата край Ихтиман: Иде ми да ревна с глас! 4 версии за авиокатастрофата край Ихтиман, умъртвила Иван и Вяра

Чух доста мощен звук. Самолетът летеше доста на високо, след това се спусна надолу, чу се доста мощен звук тъкмо тогава. Други хора от селото са чули и са видели, единствено чух, че шумът на самолета спря. Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметицата на село Черньово Маргарита Каймакчийска по отношение на случая с двама починали през вчерашния ден край Ихтиман.

" Преди години имаше още един случай със аероплан, който беше паднал в житата. Тогава обаче нямаше жертви, просто се беше леко приземил, тъй като му беше свършило горивото. Май бяха тогава хората македонци. Шумът на летището доста пречи ", призна още тя.

" Това летище се води летище " Ихтиман ". Тук преди се образоваха за летци - скачаха, упражняваха се за парашутисти. Сега няма подобен напор. Главно събота и неделя се лети, само че шумът е ужасяващ. Не се преценяват с хората от селото ", оплака се кметицата.



" Вчера бях в градината и видях, че този аероплан летеше много на високо. Мисля, че и в събота беше тук, само че в действителност ми направи усещане, че за разлика от другите самолети тук, този тъкмо хвърча в действителност много високо ", спомни си тя.

Зам.-кметицата на Ихтимен също разяснява кошмарния случай: " Жалбите са преди може би преди 5-6 години. Всичко се води в границите на допустимия звук. Иначе жалбата е една единствена в действителност ", съобщи тя по отношение на шума от самолетите.

" Притеснително е и неподходящо е за всички, че в последно време има доста произшествия с дребни самолети. Искаме да разберем каква е повода за вчерашния случай ", добави тя.

" Искам да кажа, че полетите в последната една година към този момент не са толкоз чести. Полетите понижават и не са ежедневни. Напрежението на жителите в селото е утихнало ", счита зам.-кметицата на Ихтиман.



Христо Христов шеф на Специализираното звено за следствие на авиационни събития в транспортното министерство разяснява преди минути тежкия случай: " Имаме очевидци на събитието, които ни споделят какви маневри е направил самолета. Те споделят, че след излитането, са видели 2 минути след него самолета на височина към 60-80 метра. Самолетът почнал да понижава, сривал се и потегля към земята. Самолетът остава без скорост и се е сринал. Това се назовава скоростен гърмеж. Самолетът се е въртял като тирбушон. 4-5 метра над земята самолетът се е хоризонтирал. Самолетът е паднал на земята като камък ", сподели той.

" Този водач е придобил пилотски права през 2016 година. Валиден му е лицензът до 2020 година до 30 август. Той е медицински кадърен, с цел да ръководи такава машина ", добави Христов.

" Това е като придвижването по пътищата. Хората, въпреки всичко, имайки самочувствието към този момент са положителни водачи, желаят да получат от него всичко и да изцедят всички негови благоприятни условия и от време на време се минава границата. Не знам дали този човек е минал границата, може казусът да е бил механически. Стои версията за човешка неточност ", приключи специалистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР